Роман Кушнір: про багатий спосіб мислення і життя як ескалатор

Наталі Істоміна  |  Середа, 19 лютого 2014, 01:09
Дещо банально, але по-своєму правильно Роман Кушнір навчав львів'ян грамотно витрачати гроші. Психолог презентував свою книгу «Багатство як спосіб мислення» у книгарні «Є» у Львові. Презентація набула формату тренінгу, на якому Роман розповів про книгу і про те, як потрібно керувати своїми фінансами.
Роман Кушнір: про багатий спосіб мислення і життя як ескалатор

    Роман Кушнір – викладач  НУ «Львівська політехніка», керівник МГО «Школа психологічного експерименту», фінансист, функціональний психолог та автор книг.

    У книзі йдеться про те, що багата людина відрізняється від бідної не обставинами, які дають їй змогу реалізуватись, а особливим способом мислення, сприямованим на творення і вкладання, а не на споживання й марнування. Автор пропагує правила використання фінансових можливостей людини, використовуючи доступні порівняння й основи мистецтва інвестування, показуючи глибинні психологічні причини, які ведуть до збагачення. Психолог виводить зрозумілу й доступну кожному модель досягнення багатства.

    Роман Кушнір розповів, що потрібно рахувати 4 основних групи витрат: споживчі (те, що ми проїли, комунальні послуги і транспорт), довготермінові активи (ремонт і покупки, наприклад, побутової техніки), розвиток (скільки грошей вкладається в те, щоб ставати кращим, адже те що ми не вклали в розвиток, ми вклали в деградацію) та інвестування, тобто те, що ми створили в цьому місяці і відклали як витрати на наступний.

«Життя як ескалатор – рухається донизу і якщо не встиг по ньому пробігтися, тоді просто опустишся донизу» - стверджує психолог. Роман розповідає, що якщо кожен ці витрати порахує, то більшість людей може просто жахнутися, що основна група – це споживчі витрати. Вони складають 80, а іноді і 90% доходу. «Людина створила певну суму і 80-90% проїла. Сама себе як білка загнала в колесо і крутиться в тому колесі доти, доки не відпадає хвіст і не летить кудись далеко в іншу сторону» - наводить нетипове порівняння фінансист.

    Роман Кушнір вважає, що для того, аби виробити багатий спосіб мислення, просто необхідно створювати більше, ніж споживати. „У всіх книгах я роблю акцент на створенні. Я кажу: „Кожен день питайте, що Ви створили сьогодні”. А не просто як провели день, що читали, а що створили. Коли людина кожного дня створює щось, то вона колись створить і сама себе” – аргументує психолог.

Фото: Lviv SMCamp 2014

 

 

comments powered by HyperComments