Перед заблокованою частиною внутрішніх військ у Львові звели барикади (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 20 січня 2014, 23:46
У Львові триває блокування активістами Євромайдану військової частини внутрішніх військ № 4114, що розташована на вулиці Стрийській, 146. Таким чином «вевешникам» не дають виїхати до Києва для придушення демонстрацій.
Перед заблокованою частиною внутрішніх військ у Львові звели барикади (ФОТО)

Нагадаємо, блокування внутрішніх військ розпочалось у Львові ще вчора вночі. Тисячі львів’ян перекрили виїзди до військової частини на вулицях Наукова, Стрийська, Тролейбусна та Рубчака після того, як в мережі Інтернет з’явилася інформація, що начебто внутрішні війська, які базуються у місті планують відправити до Києва.

Зокрема, біля кожного виїзду з військової частини чергують по кілька десятків людей.

Активісти періодично змінюють один одного. Ті, які змерзл,и ходять грітися у сусідні офіси та магазини і повертаються назад на чергування. На місці події працює польова кухня – людям пропонують чай, канапки і булочки. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Іноді їжу розносять навіть діти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загалом в блокуванні внутрішніх військ і «Беркуту» беруть участь мало не всі верстви населення – тут можна зустріти учасників Євромайдану, активістів «Правого сектору», жінок, дітей, літніх людей та просто небайдужих львів’ян. Всіх їх об’єднує одна мета – не дати солдатам виступити проти народу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім власне контрольно-пропускних пунктів, люди патрулюють і весь периметр військової частини, яка є доволі велика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На плацу ж періодично спостерігається активність особового складу – солдати внутрішній військ то ходять строєм, то по команді бігають, начебто відпрацьовуючи якісь навчальні маневри. Час від часу з одного боку військової бази в інший переїздить по одній-дві вантажівки, а ближче до вечора був навіть один бронетранспортер з увімкненими фарами. Тож серед людей поширена  думка,  що військовики щось готують.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проте, все що відбувається на території частини добре видно з прилеглих будинків, тож координатори одразу інформують активістів до якого КПП слід підтягувати додаткові сили в разі чого. Але людей насторожує те, що більшість солдатів на плацу перебуває в повній бойовій амуніції – в шоломах, з палицями та навіть з рюкзаками на спинах, наче збираються вирушати в дорогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тож, аби унеможливити військовикам прорив з розташування частини  перед всіма виїздами з військової бази люди вже навіть звели невеликі барикади з бруківки, дошок, ялинок та автомобільних шин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На усіх КПП люди часто намагаються поговорити із солдатами по той бік паркану. Ті зазвичай відмовчуються, але іноді деякі все ж потайки висловлюють активістам свою підтримку і запевняють, що жодного прориву не готується. 

А на головній прохідні люди почали писати «вевешникам» записки із закликами не воювати проти власного народу та наклеювали їх на вікна разом з квітами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас, за фактами блокування військових частин та «Беркута» у Львові відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 КК України – «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства». Відтак, учасникам блокування частини на Стрийській тепер загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

comments powered by HyperComments