Дорахувались. Бюджетникам Львівщини бракує 305 мільйонів на зарплату

Катерина Поліщук  |  Четвер, 22 серпня 2013, 19:08
Через кабмінівські маніпуляції з вибірковим підвищенням зарплат в медичній сфері, під кінець року без грошей можуть залишитися всі бюджетники. В Львівській облдержадміністрації підбили дебет з кредитом – забракло 305 мільйонів.
Дорахувались. Бюджетникам Львівщини бракує 305 мільйонів на зарплату

«Коли державний бюджет вже був затверджений, постановою Кабміну прийнято низку заходів щодо підвищення заробітної плати окремим категоріям. Наприклад медичним працівникам, які доглядають за хворими на туберкульоз, - розповів Іван Нос, в.о. директора департаменту фінансів ЛОДА. .- Тоді ж збільшили видатки на допомогу по догляду за інвалідами І-ІІ групи, психічно хворими. А в бюджеті це не врахували»

Як наслідок, у бюджеті Львівщини виникла «зарплатна діра» розміром у 305 мільйонів гривень.

Щоправда, чиновники не надто переймаються цією проблемою. Мовляв, зараз проблеми з виплатою зарплати немає, а як тільки вона виникне, то губернатор звернеться до Міністерства фінансів  і отримає дотації з державного бюджету. «Таким чином всі «бюджетники» отримають заробітню плату», – впевнений Іван Нос.

 Нагадаємо, торік була аналогічна ситуація  у всій Україні. Щоправда тоді місцеві  ради наголошували, що грошей на виплату зарплати в останній місяць року забракне, відразу по затвердженні державного бюджету.  Та й вибори до Верховної  Ради України внесла свої корективи. Та навіть тоді, на початку  грудня 2012 року, заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, перевищила 1,3 млрд. грн.

comments powered by HyperComments