День Героїв вчора відсвяткував Львів

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 27 травня 2013, 16:56
Вічем та урочистою ходою минулої неділі відсвяткували у Львові День Героїв. Тисячі львів'ян, громадські активісти, політики та молодь віддали честь тим, хто роками боровся за українську державність. Попри проливний дощ, свято традиційно вдалось. Під парасолями, але урочисто Львовом крокували ветерани УПА, політики та пластуни. Вже традиційною ходою від пам'ятника Степанові Бандері і до Тараса Шевченка львів'яни вшановують Героїв.

Чому саме в травні? Саме цього місяця загинув Коновалець, в травні був вбитий Петлюра, у травні був знищений Міхновський – своєрідні символи свободи і незалежності України.

Взяли участь у святковому параді і учні львівських шкіл, учні яких пройшли маршем та виконали патріотичні пісні. Кращих буде відзначено згодом, інформує прес-служба Львівської міської ради. Загалом у святковій ході взяли участь 16 львівських шкіл.

Цього ж дня біля пам’ятника Шевченку було презентовано виставку про Героїв визвольного руху 20-50 років ХХ століття - Степана Бандеру, Євгена Коновальця, Романа Шухевича та останнього командира УПА – Василя Кука.

Експозицію львів’янам презентували члени ГО «Зарваницька ініціатива».

comments powered by HyperComments