Як на Львівщині «гроші ходять за дітьми»

Четвер, 28 листопада 2013, 13:19
У час тотальної зневіри і народного піднесення, кризи і щирої (ще поки) віри у світле (таки вже нарешті!) майбутнє є люди, які думають про інших. Інші – це діти сироти, а люди – це влада Львівської області, яка забезпечує їх дахом над головою і (щонайголовніше!) сім’єю…Ну, як мінімум, каже, що забезпечує.
Як на Львівщині «гроші ходять за дітьми»

   З цієї нагоди сьогодні відбулася прес-конференція на тему " Створення дитячих будинків сімейного типу: сьогодення та перспектива". За словами Володимира Лавріна, начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА та Володимира Лиса, начальника служби у справах дітей ЛОДА з минулого року розпочалося змістовне реформування інтернатів Львівщини. Зокрема, розпочала діяти програма надання житла дітям-сиротам та створення дитячих будинків сімейного типу із забезпеченням таких сімей державним житлом.

  Як відзначив Володимир Лаврін, у 2013 році на Львівщині побудували три будинки сімейного типу. Побудовані вони на гроші обласного бюджету та місцевих громад з урахуванням усіх норм необхідних для проживання дітей.

   Варто відзначити, що будинки сімейного типу – це сім’ї, у яких виховують до 10 дітей власних і усиновлених. Головна мета таких організацій – виховання дітей у сім’ї і створення максимальних умов для їхнього гармонійного розвитку та навчання. Людям, які беруть дітей, тобто створюють для них сім’ю, щомісяця виплачується сума у розмірі двох прожиткових мінімумів на кожну дитину. За кожен рік виховання дітей їм нараховується також пенсійний стаж, тому головне завдання таких батьків – єдине: належне виховання дітей.

   Саме для таких сімей, за словами Володимира Лиса, наступного року будуть побудовані і надані у користування ще 4 нові будинки. «Державі сьогодні вигідніше створювати будинки сімейного типу, ніж утримувати інтернати, – зауважив пан Володимир, – бо у такому разі «гроші ходять за дитиною», тобто спрямовані безпосередньо на її потреби і розвиток».

  Програма надання житла дітям-сиротам у Львівській області розповсюджується і на дітей, які досягли повноліття, залишили інтернати, однак не забезпечені житлом. Цього року 24 дитини отримали власні домівки за цією програмою.

comments powered by HyperComments