Футзал. «Енергія» вдома б’є лідера чемпіонату

Дмитро Майстренко  |  Субота, 23 листопада 2013, 14:57
Львівська команда вдома завдає першої поразки у цьогорічному чемпіонаті лідерові Екстра-ліги команді «Єнакієвець». На своєму майданчику «енергетики» здолали футзалістів із Донбасу з рахунком 7:3.
Футзал. «Енергія» вдома б’є лідера чемпіонату

Фото: //enakievec.com

«Енергія» - «Єнакієвець» 7:3

Голи: Овсянніков, 2, 24, 39, Бондар Д., 6, 33 (більш), Рогачов, 19, 40 (дабл-пен) – Рось, 19, Кайо Жуніор, 21, Вассура, 23.

Вилучення: Кайо Жуніор, 32 (друга жовта картка)

Матч між чинними лідерами української Екстра-ліги львівською «Енергією» та донбасівським «Єнакіївцем» вважали центральним десятого туру. І матч виправдав свій статус. А справжнім героєм став голкіпер господарів Володимир Кардаш. Якщо у футболі воротар пів команди, то сьогодні у перемозі «Енергії» відсотків 75 заслуга саме Володимира Кардаша.

Розпочали матч команди дуже жваво. Без ніякої розвідки й освоєння на майданчику вже на перші хвилині обмінялися небезпечними ударами. А на другій хвилині поєдинку радіти на трибунах вболівальників змусив Денис Овсянніков, який відкрив рахунок першим же даром у ствір воріт Віктора Паоло. Гості тут же могли відновити рівновагу в рахунку, але Ромаріо програв свою дуель Кардашу.

Дуже швидко львів’яни й подвоїли рахунок. На шостій хвилині потужний удар Дмитра Бондаря змусив удруге капітулювати Віктора Паоло. М’яч пірнув під рукою воротаря і опинився у сітці воріт «Єнакіївця». Після такого провального старту ворота гостей вийшов захищати Андрій Мельник. Далі гар проходила під диктовку гостей, котрим потрібно було відігравати аж два голи. Львів’яни ж в основному застосовували довгі передачі, аби зменшити ризик помилки біля власних воріт.

Та на передостанній хвилині першого тайму гравці «Єнакіївця» зуміли один гол відквитати. Артем Рось зліва увірвався до штрафної зони, обіграв Володимира Кардаша й легко відправив м’яч у порожні ворота. Але не встиг таймер відміряти й хвилини, як львів’яни відновили свою перевагу в два м’ячі. «Енергетики» вдало розіграли введення м’яча з-за бокової лінії. Сферу відкинули під удар Євгену Рогачову, який потужним дальнім ударом розпечатав тепер уже Андрія Мельника.

Другий тайм почався також без розвідки. З перших хвилин гравці з Донбасу кинулися в атаку. І на першій же хвилині скоротили відставання. Кайо Жуніор опинився сам зліва перед воротами «Енергії». Бразильський легіонер впевнено відправив м’яч у верхню ближню «дев’ять». А вже через дві хвилини зразкова атака гостей закінчилася третім взяттям воріт львів’ян. Артем Рось в центрі перехопив м’яч і відпасував на ліво, де самісінький опинився Ромаріо. Бразилець також удотик прострілив вздовж воріт на Вассуру, якому залишалося лише переправити м’яч у порожні ворота.

«Енергія» на це відповіла по-баскетбольному, тобто дуже швидко. У наступній атаці львів’яни здобули право на штрафний удар. Виконувати вирок взявся Дмитро Бондар. М’яч після його удару вдарився в Дениса Овсяннікова й залетів у ворота. Цей рикошет дезорієнтував Андрія Мельника, який вже ніяк не міг врятувати свою команду. Після цього зоряний час настав Володимира Кардаша, який відбивав усе, що летіло у його ворота. Вассура тричі намагався пробити голкіпера «Енергії». Але не зумів. Кайо Жуніор бив-бив – не забив, Хурсов бив-бив – не забив.

А на 32 хвилині Кайо Жуніор вдруге грубо збив Дениса Овсяннікова й вдруге побачив перед собою жовту картку, що автоматично перетворилася на червону. Таким чином, гравці «Енергії» отримали дві хвилини гри в більшості. І дуже швидко цим скористалися. Дмитро Бондар зліва пробив точно в дальній кут, оформивши на 33 хвилині дубль.

Футзалісти «Єнакіївця» продовжували атакувати, але Карадаша вже пробити було просто не можливо. Не допоміг навіть п’ятий польовий гравець. Проте цим скористався Денис Овсянніков, який перехопив м’яч і відправив у порожні ворота. А на останній хвилині гості порушили правила, що каралося пробиттям дабл-пенальті. Вирок чітко виконав Рогачов, встановивши остаточний рахунок у матчі 7:3.

Завдяки цій перемозі львівська «Енергія» наблизилася до «Єнакіївця» у турнірній таблиці. Тепер в активі «енергетиків» 16 очок. У донбасівської команди лишилося 22 пункти. Також це була перша поразка гравців «Єнакіївця» у цьому сезоні. Наступний матч «Енергія» проведе 27 листопада на виїзді. Вони завітають у гості до хмельницького «Спортлідера+». «Єнакієвець» же вдома прийматиме «Кардинал».

Інші матчі туру: «Кардинал» - «Ураган» 3:5, «ЛТК» - «Спортлідер+» 5:1

comments powered by HyperComments