Львів у шістці міст-претендентів на Олімпіаду-2022

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 15 листопада 2013, 17:51
Столиця Галичини потрапила до офіційного списку міст, що претендують на право проведення XXIV зимових Олімпійських ігор 2022 року. Про це повідомили на офіційному сайті Міжнародного олімпійського комітету.
Львів у шістці міст-претендентів на Олімпіаду-2022

Фото: //ipress.ua

У офіційному списку МОК, окрім Львова, на проведення зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор ще п’ять міст. Зокрема, суперниками українського міста будуть столиці Казахстану (Алмати), Норвегії (Осло), Швеції (Стокгольм) та Китаю (Пекін), а також польський Краків.

«Я радий, що шість міст-заявників претендують на проведення в 2022 році Зимових Олімпійських ігор, – сказав президент МОК Томас Бах. – Ці міста та особи, яких їх підтримують, чітко розуміють вигоди, які можуть дати Ігри для спадщини в довгостроковій перспективі розвитку регіону. Дійсно, останні Олімпійські ігри залишили чимало спортивної, соціальної, економічної та іншої спадщини для місцевого населення.  У багатьох містах, які не виграли право приймати Ігри, зрозуміли це і вбачають вигоду у своїх заявках».

Міжнародний олімпійський комітет надасть допомогу в підготовці до проведення ігор. У межах підтримки, яку надає МОК містам-заявникам, представників Національних олімпійських комітетів запрошено на семінар на семінар у Лозані, що пройде 4-6 грудня цього року. Також представникам міст-заявників запрошено у якості спостерігачів відвідати Олімпіаду в Сочі, де вони зможуть перейняти досвід організації та проведення подібного дійства.

Додамо, що Львів, як і решта міст-заявників, тепер увійшли у Фазу 1 дворівневого технічного аналізу, який завершується виборами міста-господаря Зимової Олімпіади 2022 на сесії МОК у Куала-Лумпур 31 липня 2015 року. І нагадаємо, що Україна планує проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року у Львові, Тисовці і Панасівці (обидва – Львівська область) та на гірському хребті Полонина Боржава (Закарпатська область).

Ключові дати заявкового процесу:

 Фаза 1

Останній день для НОК підтвердити місто-заявника – 14 листопада 2013

Семінар для міст-заявників – Лозанна – 4-6 грудня 2013

Програма спостерігачів на Зимовій Олімпіаді в Сочі – 7-23 лютого 2014

Подача файлу заявки – 14 березня 2014

Вибір міста-кандидата – Виконавча рада МОК – 8-9 липня 2014

Фаза 2

Подання файлу міста-кандидата та гарантій – січень 2015

Візити Оціночної комісії МОК – лютий-березень 2015

Звіт Оціночної комісії МОК/брифінг міста-кандидата для членів МОК – травень-червень 2015

Вибір міста-господаря Зимової Олімпіади 2022 на сесії МОК – Куала-Лумпур – 31 липня 2015

comments powered by HyperComments