Федорчук: «Збірна України готова грати на рівних з французами і перемагати їх»

Дмитро Майстренко  |  Четвер, 14 листопада 2013, 18:04
Півзахисник львівських «Карпат» Валерій Федорчук розповів про настрій нашої національної збірної перед матчами проти збірної Франції. Також він запевнив, що готовий допомогти збірній України вже у найближчому матчі.
Федорчук: «Збірна України готова грати на рівних з французами і перемагати їх»

Валерій Федорчук поділився своїми очікуваннями від стикових ігор. Він впевнений, що нашій команді цілком до снаги пройди французів і вийти на Чемпіонат світу 2014 року.

Нагадаємо, що це вже другий виклик для Валерія від головного тренера збірної Михайла Фоменка. Вперше до стану головної футбольної команди країни Федорчука запросили на останні матчі групового раунду проти збірних Польщі та Сан-Марино. Хоча тоді півзахисник «Карпат» на полі так і не з’явився, та цього разу Федорчук очікує дебюту і готовий на полі захищати честь країни.

«Новина про виклик до збірної, – розповідає Валерій, – з`явилася якраз на мій день народження  -  мені виповнилося 25 років. Я дуже задоволений, оскільки завжди мріяв потрапити у збірну. Хоча, думаю, це мрія кожного футболіста − захищати «синьо-жовті» кольори.

 Як кажуть, у кожній родині є свої традиції. Я очікував, що зустріну тут хороший колектив. Власними очима побачив, що у нас дружня команда.  Хлопці дуже доброзичливі, всі підтримують один одного. Чудова атмосфера в національній команді − найголовніше, оскільки саме завдяки цьому досягаються необхідні результати».

«Сказати, що виклик був дуже несподіваним, я не можу, – зізнається Федорчук. –  Завжди знав, що до лав збірної потрапити реально. Шанс є завжди і у кожного, просто необхідно на нього очікувати. Треба до цього весь час іти і не опускати рук. Можу лише сказати усім іншим футболістам, які чекають свого шансу: якщо ви завжди будете працювати над собою і прогресувати, зможете потрапити до  збірної.

 У національній команді необхідно дуже серйозно підходити до кожного матчу, віддаючи всі сили. Звичайно, досвід, якого я набув  у «молодіжці», додає мені впевненості у національній команді. У мене був шанс виступати у молодіжній збірній  під керівництвом Павла Яковенка, а він навчив багатьох молодих гравців розуміти футбол і на кожному тренуванні викладатися на полі «на всі сто».  Думаю,  виступи у молодіжній збірній багато чого дали мені на шляху до національної команди. Але вважаю, що необхідно ще більше працювати, аби закріпитися у збірній. Сподіваюсь вже у найближчому майбутньому дебютувати  у синьо-жовтій футболці на найвищому рівні».

«У мене була посмішка на обличчі [коли в суперники потрапила збірна Франції – авт.]. Навколо тільки й розмов було  про те, що всі можливі суперники − цілком прийнятні, за винятком  Франції, з якою бажано б не зустрітися у стикових іграх  І тут нам на жеребкуванні випадають  саме французи. Як я сприйняв результати жеребкування? Нічого страшного. Суперник сильний, але у збірній України наразі зібрався дуже хороший колектив. Протистояти  такому супернику ще цікавіше. Збірна України готова грати на рівних з французами і перемагати їх».

«Наша збірна завжди відзначалася командним, я би навіть сказав,  патріотичним українським,  духом. Та атмосфера, яка є у команді, повинна додати сил кожному гравцеві. Дай Боже, щоби нам це допомогло, і ми пройшли Францію у «плей-офф». У мене вже є певний досвід, тому напередодні матчів з Францією присутні лише суто  спортивні хвилювання. Коли ти вже потрапляєш до роздягальні і готуєшся до матчу, на поле треба виходити зі свіжою головою.

Збірна Франції має дуже хороший підбір гравців. Можна відзначити Рібері, який демонструє чудову гру в «Баварії», він є одним із головних претендентів  на отримання «Золотого м’яча». Але він є такою ж людиною, як і усі ми. Головне, аби саме збірна України вдало зіграла у цих матчах».

«Як на мене, попереднє  рішення щодо дискваліфікації «Арени Львів» - занадто жорстке, – коментує рішення ФІФА Валерій Федорчук. – Вболівальники завжди палко підтримають свою команду, бо це -  емоційний вид спорту. Звичайно, є встановлені правила, які не можна порушувати, але до вболівальників все ж потрібно ставитися лояльніше. Маю на увазі,  переважну  більшість шанувальників футболу , які дотримуються правил, але  можуть  постраждати через провокації невеличкої групки осіб. Адже десятки тисяч  справжніх патріотів-українців  цілий рік чекають матчу збірної України і  приходять на трибуни,  душею вболіваючи  за рідну країну.

 Я дуже добре знаю львівських вболівальників, вони створюють просто  дивовижну атмосферу і на матчах «Карпат»,  і збірної України.  Вони вміють «гнати» команду на ворота суперника, додаючи футболістам неймовірної наснаги. Впевнений, що так само буде і на «Олімпійському», адже наші вболівальники − найкращі у світі, і ми завжди відчуваємо їхню підтримку».

Збірна України перший свій матч плей-оффу проти збірної Франції проведе 15 листопада у Києві на НСК «Олімпійський». Початок матчу о 21.45. Матч-відповідь відбудеться 19 листопада в Парижі.

comments powered by HyperComments