Львів ризикує знову зимувати з розритими дорогами

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 8 жовтня 2013, 20:41
Турки ремонтуватимуть львівські дороги до морозів. Відкриття Городоцької, Бандери, Коперника та Замарстинівської-Богдана Хмельницького планують на листопад у кращому випадку. Причина – львівські дороги досі занадто складні для розуміння турецьких підрядників. Хоча компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл», працює тут не перший рік та й гроші за свою роботу бере немалі.
Львів ризикує знову зимувати з розритими дорогами

У львівському магістраті озвучили   терміни в які ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» має завершити ремонт доріг у Львові.  За словами Олега Берези, директора ЛКП «Львіватодор»  першою відкриють вул. Коперника (72% виконання) – 1 листопада, наступна на черзі – вул. Городоцька (60%) та Бандери– до 1 грудня, і останньою планують відкрити ділянку Замарстинівська-Богдана Хмельницького  - до 15 грудня.  

«Дуже  розтягують ремонти старі комунікації,  які часто не позначені на планах доріг. На жаль, з Замарстинівською ми таки можемо увійти в зиму», - резюмує чиновник.

Загалом цього року «Онур» має відремонтувати  4,5 км доріг. Це обійдеться місту щонайменше у 10,5 млн євро. У 2011 році тоді  турки відремонтували 7 км за 13 млн євро. До слова увесь 2012 рік  компанія «Онур» витратила на те, щоб відзвітувати перед   Європейським банком реконструкції та розвитку за виконані роботи та отримати свої гроші.  Цьогорічні тендерні процедури на отримання права ремонтувати львівські дороги за кошти ЄБРР  теж затягнулись. В результаті безпосередньо до роботи взявся лише в кінці червня, втративши щонайменше два місяці сезону.

Однак розриті дороги взимку  давно не лякають міську владу. Тай львів’яни вже якось звиклись з котлованами під снігом. Тож  не встигли у ратуші  завершити один ремонт, як вже планують інший. І теж за гроші ЄБРР. Цього разу  турки наступатимуть в напрямку  Сихова, якщо виграють тендер, звичайно.

За словами Олега Берези  Європейський банк реконструкції і розвитку  проводить останню підготовку щодо виділення грошей на будівництво трамваю на Сихів.  «Якщо все буде нормально, розпочнемо роботи вже у 2014 році», - додав Олег Береза.

Нагадаємо,  у 2011 році Львівська міська рада уклала договір з Європейським банком реконструкції та розвитку  і відкрила кредитну лінію на 26 млн євро. Ці гроші місто позичило цільово під на реконструкцію й облаштування колій і доріг уздовж трамвайних маршрутів №2 і №6. Торік міська влада вирішила не обмежуватись лише цими маршрутами і вирішила позичити в ЄБРР гроші на будівництво трамвайної колії на Сихів. Щоправда тут сума позики значно менша 6 млн євро при загальній вартості проекту 15 млн. Ще 5 млн євро дає  Міністерство охорони навколишнього середовища Німеччини як грант.  Решту суми має дофінансувати місто, або держава.

 

comments powered by HyperComments