„Мар’яна” – кримінальна комедія львівського виробництва

Наталя Істоміна  |  Неділя, 29 вересня 2013, 13:00
У кав’ярні „Хорс” 28 вересня відбувся показ кримінальної комедії „Мар’яна”. Фільм унікальний, оскільки до його створення причетні виключно львів’яни (за деякими винятками) і бюджет фільму складає 0 гривень. Крім того, стрічка насичена колоритним гумором, який зрозумілий винятково львів’янам.
„Мар’яна” – кримінальна комедія львівського виробництва

Режисером фільму є Іван Федорич. Розробка сценарію належить Роману Шуральовому. Знімалися у фільмі Денис Єфіменко, Олег Цьона, Оксана Козакевич, Микола Береза, Олексій Кравчук. Цікаво, що виконавець головної ролі – Денис Єфименко професійним актором не є. Денис актор-аматор, менеджер з продажу і знавець айкідо, який зробив постановку усіх бійок у фільмі. Музичний супровід забезпечили львівські виконавці „Блюзофренія”, „Шафи Шамана”, „Марісен”, „Пан Пупець” та „Двісті Бойс”.

Головного героя стрічки звуть Мар’яна. Все було б нічого, але Мар’яна – чоловік. Тут і починаються проблеми. Герой бореться з тими, хто ображає і насміхається з його імені. Через це потрапляє у халепу, образивши наркобарона. Після того Мар’яні доводиться боротися вже за своє життя… Фільм завершується хепі-ендом, проте доволі несподіваним.

Окремої уваги заслуговує гумор стрічки. Окрім того, що герої жартують „по-львівськи”, їхні жарти неочікувані. До прикладу, один із героїв побивається за пальтом купленим на „Південному”…

Після трансляції фільму відбулася творча зустріч з людьми, причетними до його створення. З глядачами спілкувалися Микола Береза, Юрій Хостенко, Олег Цьона, Денис Єфименко і звичайно, Іван Федорич. Свою творчість також презентували гурти, пісні яких увійшли до стрічки: „Марісен”, Микола Шпаковський („Шафа Шамана”), „Блюзофренія”.

Фільм „Мар’яна” – по-справжньому цікава сучасна комедія. Стрічка стала справжнім докором всім, хто заявляє, що українська кіноіндустрія в занепаді через брак фінансування. Нестандартний сюжет, колоритний музичний супровід та прекрасна акторська гра залишили далеко позаду багато бюджетних фільмів закордонного виробництва.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments