Львівщина отримала 15 тисяч тонн насіннєвої картоплі для 300 домогосподарств

П'ятниця, 20 травня 2022, 12:09
Загалом Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) надала Україні насіннєву картоплю для 17700 домогосподарств в 10 областях України.
Львівщина отримала 15 тисяч тонн насіннєвої картоплі для 300 домогосподарств

В Україні 17700 домогосподарств в 10 областях України отримали насіннєву картоплю від Продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО). Мета - забезпечити продовольчу безпеку та підтримку малозабезпечених сімей у сільській місцевості. В тому числі, 15 тонн насіннєвої картоплі отримали 300 домогосподарств Львівщини на території п'яти територіальних громад. Ця акція відбулась у межах кампанії, що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації. Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

Надання допомоги здійснювалось у тісній співпраці з місцевою владою, партнерами-виконавцями та органами місцевого самоврядування. На Львівщині партнером-виконавцем ФАО виступає ГО "Львівська аграрна палата".

"Завдяки співпраці з ФАО ми доставили насіннєвої картоплі до територіальних громад у Львівській області, які приймають внутрішньо переміщених осіб. Важливо, що така організація, як ФАО, справді допомагає людям, і сьогодні вона особливо допомагає тим, хто займається вирощуванням сільськогосподарських культур, бо одне із завдань ФАО – забезпечити виробництво харчових продуктів безпосередньо на місцях. Кожна сім'я або домогосподарство, що складається в середньому з 2,6 особи, отримала набір із 50 кілограм насіннєвої картоплі, з яких можна зібрати восени близько 600 кілограмів картоплі", – сказав Ігор Вуйцик, голова управи Львівської Аграрної палати.

Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) працює в Україні із 2003 року. Після початку повномасштабної війни росії проти України розробила та оновила свій План швидкого реагування для надання сільськогосподарської допомоги та забезпечення продовольчої безпеки найбільш постраждалих від конфлікту осіб.

 

comments powered by HyperComments