Рашисти вщент зруйнували школу в Авдіївці на Донеччині

Середа, 18 травня 2022, 12:01
За словами начальника Донецької ОВА Павла Кириленка, школу в Авдіївці було знищено забороненими фосфорними боєприпасами
Рашисти вщент зруйнували школу в Авдіївці на Донеччині

Рашисти продовжують застосовувати проти цивільних об'єктів заборонені боєприпаси. Зокрема сьогодні вночі в м. Авдіївка Донецької області російські окупанти обстріляли школу № 1 фосфорними боєприпасами, через що навчальний заклад згорів вщент. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Вночі російська армія обстріляла школу забороненими фосфорними боєприпасами. Школа згоріла вщент. На щастя, обійшлося без постраждалих: у будівлі перебували тільки чергові, їм вдалося врятуватися.

До широкомасштабного російського вторгнення у Авдіївській школі №1 навчалося понад 200 дітей.

У школі не було жодного військового, жодної військової техніки. Просто росіяни, як завжди, цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктуру", - написав Кириленко.

В той же час, військові експерти та розслідувачі кажуть, що в Україні та росії немає на озброєнні фосфорних боєприпасів. В той же час, для знищення цивільних об'єктів рашисти можуть використовувати запальні боєприпаси, які теж заборонені - їх не можна використовувати в містах або поруч із ними.

Дозволяється застосування запальних боєприпасів по військових об'єктах, лише якщо вони віддалені від цивільних. Такі боєприпаси використовують для створення масових пожеж на місцевості з сухим рослинним покривом за допомогою легкозаймистих горючих матеріалів.

comments powered by HyperComments