Німеччина передає Україні протитанкові гранатомети та протитанкові міни

Вівторок, 17 травня 2022, 12:20
Це вже друга партія озброєння, яке уряд Німеччини передає Україні за два останні тижні.
Німеччина передає Україні протитанкові гранатомети та протитанкові міни

Уряд Німеччини передав Україні нову партію протитанкового озброєння для боротьби із рашистськими окупантами. За даними німецького видання  "Spiegel" українські військові отримали 2450 одноразових ручних протитанкових гранатометів RGW-90, 1600 ручних протитанкових гранатометів DM22 та 3000 протитанкових мін DM31. Зазначається, що це вже друга партія озброєння від Німеччини, яка надійшла в Україну за два останні тижні.

Інформацію про нові постачання підтвердили в українських урядових колах, повідомляє "Українська правда". Україна замовила та оплатила протитанкову зброю RGW-90, яку в Бундесвері називають "Matador", безпосередньо у німецького виробника. Тим часом протитанкові міни, очевидно, надходять із запасів Бундесверу.

Берлін доставляв в Україну переважно протитанкову зброю, мільйони боєприпасів різного калібру та вибухівку. У списках постачання також є 15 одиниць зброї для знищення бункерів.

Однак поки що постачання важкого озброєння не почалися. Бундесвер вже готує українських солдатів на САУ Panzerhaubitze 2000. Проте не очікується, що сім сучасних артилерійських систем, які Німеччина обіцяла Києву, будуть передислоковані раніше липня.

Постачання анонсованих зенітних танків "Гепард" також відкладається, оскільки боєприпаси для них, яких зараз мало в наявності, доводиться шукати по всьому світу.

comments powered by HyperComments