На Львівщині поряд із пандемією COVID-19 йде підвищення захворюваності населення на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А

Четвер, 26 листопада 2020, 14:20
Про це йдеться у рекомендаціях, щодо безпечної експлуатації басейнів у період пандемії COVID-19
На Львівщині поряд із пандемією COVID-19 йде підвищення захворюваності населення на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А

Фахівців ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розробили документ, який регламентує безпечну експлуатацію басейнів в час пандемії COVID-19. Цей документ опублікований на сайті установи.

У цьому документі йдеться, що ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» та його відокремленими структурними підрозділами, згідно Статутних повноважень проводиться постійний моніторинг інфекційної захворюваності, в т.ч. на гострі кишкові інфекції з метою недопущення ускладнення епідситуації та попередження виникнення спалахів інфекційних хвороб, вірусного гепатиту А. За результатами цього моніторингу виявлено негативну тенденцію зростання захворюваності населення області на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А, а також триває пандемія захворюваності на COVID-19.

«Однією з причин є споживання недоброякісної питної води, а також використання у басейнах води, що не відповідає вимогам до якості ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Статтею 18 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», встановлено, що вода відкритих водойм, що використовується для господарсько-питного водопостачання, купання, спортивних занять, організованого відпочинку повинна відповідати вимогам санітарних норм.

Якість питної води на даний час регламентується ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Державна установа «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров´я України» та його відокремлені підрозділи на адмінтериторіях області атестовані на проведення всіх видів досліджень  питної води та води джерел водопостачання – санітарно-хімічні, мікробіологічні, паразитологічні, токсикологічні, вірусологічні, радіологічні і можуть надавати послуги щодо проведення вказаних лабораторних досліджень», – йдеться у повідомленні ДУ «Львівський ОЛЦ МОЗ України».

В лабораторному центрі зауважують, що періодичний контроль якості води у басейнах буде гарантією безпечного середовища для відвідувачів, що є особливо важливим  в період пандемії COVID-19.

comments powered by HyperComments