Набої, сіль, віскі та SIM-картки: яку гидоту намагаються пропхнути з рашки в Україну (ФОТО)

Вівторок, 2 листопада 2021, 15:52
Сотня набоїв, «сіль» у кишенях, елітний віскі та півтисячі SIM-карток – харківські митники склали ТОП митних порушень у жовтні.
Набої, сіль, віскі та SIM-картки: яку гидоту намагаються пропхнути з рашки в Україну (ФОТО)

Які тільки схованки не вигадували, що тільки не провозили контрабандою порушники митного законодавства. І все переважно — з країни-агресора.

Отже, на першу позицію виходить «забудькуватий» громадянин РФ, який  придбав у тамтешньому «воєнторгу» 100 одиниць набоїв, але... забув викласти з автомобіля перед поїздкою в Україну, та ще й попрямував «зеленим коридором». Не вдалося. Предмети порушення вилучено, а відносно громадянина складено протокол.

Друге місце впевнено посідає молодик, знов таки громадянин «эрэфії», який перетинав митний кордон смугою руху «піша хода» у пункті пропуску «Гоптівка». На одяг мандрівника спрацював службовий собака Харківської митниці лабрадор Ів Сен Лоран. В кишенях толстовки та джинсів співробітники митниці виявили три поліетиленових пакунки з порошкоподібною речовиною білого кольору — зі слів громадянина, «кокаїном» та «сіллю». Крім того, у кишенях молодик ніс ще й два скляних прилади для вживання речовин. Як то кажуть у них, «все своё ношу с собой».

На третьому місці опинився пасажир рейсового автобусу, громадянин України 1995 р.н, який прямував з України до країни-агресора. Парубок не вигадав нічого кращого, ніж заховати згорток з марихуаною в трубу під сидінням, яке знаходилось перед ним. Під час митного огляду службовий собака спрацював на місце, де сидів цей громадянин. У конструктивній порожнині (трубі) пасажирського сидіння, яке знаходиться перед місцем для сидіння й був виявлений згорток з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору. У відношенні громадянина складений протокол, речовину вилучено для проведення експертизи.

Далі ряди порушників митного законодавства поповнив громадянин України, який намагався перемістити через митний кордон України в пункті пункту пропуску «Гоптівка» партію незадекларованих товарів — понад півтисячі одиниць SIM-карток російського мобільного оператора «Мегафон» та елітні алкогольні напої. Молодик обрав «зелений коридор», в’їжджаючи з РФ до України на легковому автомобілі TOYOTA PRADO. При усному опитуванні водій заявив, що не переміщує товари, які заборонені або обмежені до переміщення через митний кордон. Проте під час проведення огляду автомобілю було виявлено ряд схованок: у середині приладової панелі, у конструктивній порожнині автомобіля для розміщення подушки безпеки, у «бардачку», між місцем для сидіння водія та переднім пасажирським сидінням та біля важелю переключення коробки передач, в яких знаходились вказані вище товари. За даними Єдиної автоматизованої інформаційної системи Державної митної служби та АСМО «Інспектор», громадянин був відсутній в Україні менше ніж 24 години, тому усі товари підлягають декларуванню. Товари вилучено, а у стосовно громадянина складений відповідний протокол.

Але не тільки виявленням митних порушень запам’ятався жовтень харківським митникам. Були й дуже позитивні моменти. Наприклад, на Харківській митниці розмитнили пінгвінів Гумбольдта для зоопарку, які прибули з Німеччини за програмою Європейської асоціації зоопарків та акваріумів для збереження та розмноження. До речі, в Харківському зоопарку відзначили: на сьогоднішній день пінгвіни знаходяться тільки в Харкові. Більше в Україні пінгвінів Гумбольдта немає. Тому це унікальна подія для всієї України.

comments powered by HyperComments