У Харкові «без суда і слідства» підрядники з Дніпра розібрали знаковий міст

Вівторок, 25 травня 2021, 09:18
Пішохідний міст на Клочківському узвозі в Харкові демонтували і розбирають на частини.
У Харкові «без суда і слідства» підрядники з Дніпра розібрали знаковий міст

До робіт приступилися, не очікуючи результатів аукціону на реконструкцію. Аукціон має відбутися 4 червня, повідомляє «Суспільне».

Міст, який раніше з'єднував зоопарк з Держпромом, демонтували 22 травня за три години. Його прибрали через аварійність, пояснюють у міськраді.

«Він потребує повної заміни. Міст дореволюційних часів. А метал нормально стоїть до 50 років. Потім він потихеньку старіє, потихеньку у нього наступає так звана «втомленість», — пояснила  директорка Департаменту містобудування та архітектури Харківської міськради Тетяна Поліванова.

Тендер на проведення реконструкції оголосили тиждень тому. Її очікувана вартість — понад 25 мільйонів гривень, каже юрист громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Володимир Рисенко, який стежить за закупівлями міськради. — Кінцевий строк подання пропозицій — 3 червня. 4 червня тільки повинен відбутися аукціон, на якому буде з'ясовано, хто переміг. Фактично, відбувається спотворення аукціону. Заздалегідь відомо, хто буде переможцем аукціону. Цей потенційний переможець вже почав роботи».

Юрист вбачає у діях посадовців службову недбалість та зловживання службовим становищем.

Замовником робіт виступає комунальне підприємство «Харківзеленбуд». З питанням, чому реконструкція почалася раніше, аніж закінчився конкурс, журналісти звернулися до юриста підприємства Дмитра Макогона. Протягом дня він посилався на зайнятість, відповідь пообіцяв дати пізніше. На яких умовах у Харкові працює підрядник, у фірмі також не відповіли.

За словами бригадира підприємства з Дніпра Богдана Лаби, наступного тижня вже мають привезти першу частину нового мосту.

«Далі будуть працювати інші організації, які будуть займатися тумбами, фундаментом нового мосту. А наші обов'язки — приймати нові конструкції нового мосту, збирати їх на цьому місці до купи. Коли буде готовий фундамент під новий міст, будемо його встановлювати частинами», — сказав Лаба.

За словами Тетяни Поліванової, новий міст планують відкрити до Дня міста 23 серпня.

«Замки кохання», що були на мості, можна забрати, але поки цього ніхто не зробив. Разом з іншими частинами конструкції їх мають знищити.

comments powered by HyperComments