Суд у Львові повернув землю державі

Вівторок, 16 серпня 2022, 14:13
Понад 60 сотих землі, які належать до водного фонду на Стрийщині, судом повернуто державі в особі ЛОДА.
Суд у Львові повернув землю державі

У понеділок, 15 серпня, Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу представника відповідачки на рішення Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 8 лютого 2022 року у справі за позовом Львівської обласної державної адміністрації про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, визнання недійсним договору дарування та зобов`язання повернути земельні ділянки, повідомили у судовій інстанції.

Коротко про обставини справи

Між сторонами виникли спірні правовідносини щодо законності набуття у власність земельної ділянки, які регулюються нормами Земельного кодексу України та Водного кодексу України. Слід зазначити, що можливість передачі у приватну власність земель водного фонду законом не передбачена. Відтак, Львівська обласна державна адміністрація звернулась до суду з позовом про визнання недійсним договору дарування земельної ділянки, яка належить до прибережної ділянки річки Стрий.

Рішенням Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 8 лютого 2022 року позов задоволено повністю, визнано незаконним та скасовано накази Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, визнано недійсним договір дарування від 13.02.2017 № 461, зобов`язано відповідачку повернути державі в особі Львівської обласної державної адміністрації земельні ділянки площею 0,6153 га, які знаходиться на території Грабовецько - Дулібської сільської ради Стрийського району Львівської області, а також стягнуто судові витрати з відповідачки та Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Розгляд апеляційної скарги

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

comments powered by HyperComments