Що треба перевірити перед орендою квартири?

1  |  Середа, 27 жовтня 2021, 13:11
Львів — дуже красиве місто з розвиненою інфраструктурою, неперевершеною архітектурою та безліччю культурних та історичних пам’яток.
Що треба перевірити перед орендою квартири?

Тому для мешканців інших міст, які планують переїхати і зняти квартиру Львів є дуже привабливим варіантом. Особливо якщо враховувати велику кількість вигідних оголошень на OLX. Але перш ніж орендувати квартиру, необхідно її перевірити, і ми розповімо вам про це більш детально.

Перевірте стан квартири

Перед укладенням договору потрібно уважно оглянути квартиру. По-перше, потрібно звернути увагу на справність віконних і балконних рам, а також на наявність москітних сіток. Оцініть стан меблів. Зверніть увагу на наявність крейди в кутах або інших засобів від тарганів. Огляньте якість сантехніки та побутової техніки. Переконайтеся в наявності й працездатності розеток і вимикачів. Будьте максимально уважні, щоб потім не довелося робити ремонт.

Будьте уважні при підписанні документів

Договір оренди потрібно укладати з власником квартири. А якщо їх декілька, то з усіма. Не можна укладати договір оренди з рієлтором або близькими родичами власника. А у виписці з державного реєстру прав на нерухоме майно потрібно звернути увагу, хто саме є власником, якого майна, чи є у нього арешти, іпотека, права третіх осіб. Також варто перевірити правдивість наданих документів. А якщо плануєте орендувати житло більш ніж на три роки, договір потрібно завірити у нотаріуса.

Ознайомтесь з умовами проживання

Закон встановлює, що саме орендар житла сплачує за комунальні послуги. Якщо домовилися з господарем про інші умови — укажіть про це в договорі. Якщо плануєте жити з кимось, то в договорі потрібно написати про цих людей, оскільки саме вам доведеться нести відповідальність за них перед господарем. Якщо на тривалий час до вас планують заїхати родичі або друзі, про це потрібно повідомити господареві. Поточний ремонт житла проводить орендар, а капітальний — господар (якщо в договорі не вказано інше).

 

comments powered by HyperComments