YouTube перкрив кисень каналам Медведчука

Субота, 24 квітня 2021, 15:23
Канали ZIK, "112 Україна" і NewsOne на відеохостингу YouTube було заблоковано на території України.
YouTube перкрив кисень каналам Медведчука

Канали відображаються в пошуку сервісу, однак контент недоступний для перегляду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко наголосив, що це важливий крок у боротьбі з інформаційним впливом, і подякував компанії YouTube за сприяння.

"Це важливий крок до визнання світовою спільнотою боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора. Вдячний фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на наше звернення і рішення РНБО України стосовно телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, оскільки вони не є ЗМІ або звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України", - написав Ткаченко в Телеграм-каналі.

Як повідомлялося, в лютому 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України направило в компанію YouTube рішення Ради національної безпеки і оборони країни про санкції проти телеканалів "NewsOne", "ZIK", "112 Україна" з проханням закрити їхні сторінки на YouTube.

Раніше, 2 лютого, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – "112 Україна", Newsone і ZIK, пов'язаних з одним із лідерів партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТБ", "Новий формат ТБ", "ТБ Вибір"," Телерадіокомпанія "112 ТБ", "Лідер ТБ", "Партнер ТБ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

19 лютого Рада національної безпеки і оборони України ввела персональні санкції проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних з ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.

comments powered by HyperComments