Біля берегів Туреччини потонув суховантаж «Arvin», який належав українській компанії

Неділя, 17 січня 2021, 17:40
Судно йшло із грузинського порту Поті у болгарський порт Бургас під прапором острівної держави Палау
Біля берегів Туреччини потонув суховантаж «Arvin», який належав українській компанії

Сьогодні, 17 січня 2021 року біля узбережжя Інкум західно-чорноморської провінції Бартин (Туреччина) потонуло судно-суховантаж «Arvin», яке раніше ходило під російським прапором. Про це повідомив «Інтерфакс-Україна» із посиланням на турецьке інформаційне агентство «Anadolu».

Турецька сторона повідомила, що в ході аварійно-рятувальної операції вдалося врятувати 5 членів команди судна. Крім того знайдено тіла іще двох загиблих членів команди.

Як стало відомо, судно, яке затонуло у неділю біля берегів Туреччини хоча й йшло під прапором Росії, але знаходиться у власності української компанії «Arvin Shipping LTD».

«Судновласник - українська компанія Arvin Shipping LTD», – повідомили в Росморрічфлоті.

За даними МЗС України на борту суховантажа «Арвін» занаходилося 12 членів команди – 10 українців і 2 іноземців. У МЗС повідомляють про 6 врятованих, двох загиблих. Пошуки чотирьох моряків станом на 16:12 тривали.

За даними порталу «Vesselfinder» суховантаж «Арвін» зараз ходить під прапором острівної держави Палау.

На думку влади Туреччини причиною потоплення суховантажа «Арвін» стали погані погодні умови – про це повідомило турецька інформаційна агенція «Hürriyet» із посиланням на губернатора провінції. Повідомляється, що екіпажу судна вдалося сісти у рятівні шлюпки. Ці шлюпки дрейфували через сильний вітер. У міністерстві оборони Туреччини заявили, що для рятівної операції було виділено фрегат.

Суховантаж «Арвін» направлявся із грузинського порту Поті у болгарський порт Бургас. 15 січня судно знаходилося у турецькому порту Бартин.

comments powered by HyperComments