Під час реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові відновлять живлення трамвайної лінії

Субота, 16 січня 2021, 17:02
Про це запевнили керівника «транспортної» депутатської комісії ЛМР Ігоря Зінкевича у ЛКП «Львівавтодор»
Під час реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові відновлять живлення трамвайної лінії

Зараз у Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери, вартість реконструкції становить понад 200 мільйонів гривень. Керівник постійної транспортної комісії Львівської міської ради Ігор Зінкевич розповів, що під час реконструкції мають повністю відновити систему енергопостачання трамвайної лінії на вулиці Степана Бандери, тобто замінити дві зношені кабельні лінії від тягової підстанції.

Ігор Зінкевич зазначає, що під час низки реконструкцій вулиць із трамвайним рухом «забули» замінити зношені і застарілі кабелі живлення контактних і рейкових мереж трамвая. В результаті навіть після ремонту деякі ділянки виявилися не підключеними до контактної мережі. Депутат згадує, що під час реконструкції вулиці Личаківської у 2017 – 2018 роках завдяки спостережливим місцевим мешканцям і його втручанню вдалося змусити місто провести заміну зношених кабелів напругою 600 В фактично перед самим пуском трамвая – для прокладання кабелів довелося розбирати уже укладену тротуарну плитку. Щодо реконструкції вулиці Мечникова, яку проводили на замовлення Департаменту житлового господарства та інфраструктури, то тут кабельну лінію довелося відновлювати уже після пуску руху трамваїв, відповідно «Львівелектротранс» витратив зайві кошти. Саме тому Зінкевич вирішив нагадати керівництву «Львівавтодору» про заміну кабельних ліній, які живлять трамвайну лінію на Степана Бандери.

Депутат каже, що керівниця «Львівавтодору» Оксана Єстеферова запевнила його у тому, що відновлення кабельних ліній передбачене проектом реконструкції вулиці Степана Бандери і буде виконане в процесі робіт.
 

comments powered by HyperComments