Навіть якщо Садовий знову стане мером Львова, він матиме потужну опозицію в оновленій міській раді

Понеділок, 26 жовтня 2020, 17:41
За інсайдерським даними інформагентства «Інтерфакс-Україна», за даними підрахунку біля 79% протоколів із дільниць Львівської ОТГ «Самопоміч» Садового не змогла набрати 20% голосів
Навіть якщо Садовий знову стане мером Львова, він матиме потужну опозицію в оновленій міській раді

У Львові на даний момент п’ять партій долають прохідний бар’єр до Львівської міської ради – такий результат підрахунку голосів на основі 79% протоколів із дільниць – таку інсайдерську інформацію, посилаючись на джерело у Львівській ТВК оприлюднило інформагентство «Інтерфакс-Україна».

Отож, лідером електоральних симпатій у Львові є партія екс-президента України Петра Порошенка «Європейська Солідарність» – за цю політичну силу проголосувало 30,67% виборців Львова.

Політична сила поки-що чинного мера Львова Андрія Садового змогла отримати лише 19,76% голосів виборців.

Третє місце – у політичної партії «Голос» – 9,28%. Четверте і п’яте місце – у політичних партій «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – 6,8% та «Варта» – 6,4%. До подолання прохідного бар’єру наближається «Українська галицька партія», яка поки набирає 4,74% голосів. Політична партія чинного президента України Володимира Зеленського не зможе провести до Львівської міської ради своїх представників. Всього на виборах до Львівської міської ради було зареєстровано 19 партій.

Зазначимо, що при такій розстановці політичних сил, навіть у випадку обрання Андрія Садового на посаду міського голови Львова, він не зможе сформувати «під себе» коаліцію у Львівській міській раді. Справа в тому, що міська організація ВО «Свобода» уже дві каденції декларує свою опозиційність до чинного міського голови Андрія Садового. Лідери партії «Варта» – Ігор Зінкевич та Валерій Веремчук декларували свою опозиційність до Андрій Садового. Щодо Ігоря Зінкевича, то він хоча і належав до фракції «УКРОПу» в ЛМР, перед ІІ туром президентських виборів відкрито підтримав кандидатуру Петра Порошенка.

Отож, якщо навіть Андрію Садовому вдасться домовитися про спільні дії із «Голосом», а фракція ВО «Свобода» не піде на коаліцію із «Європейською Солідарністю», то у союзу «ЄС» та «Варти» усе одно буде більше голосів. У випадку проходження до ЛМР УГП, ситуація може бути іще не приємнішою для чинного міського голови – можливе навіть висловлення йому недовіри складом ради.

comments powered by HyperComments