Тролейбуси, виготовлені у Луцьку, почали курсувати у двох містах Полтавщини

Неділя, 27 вересня 2020, 18:22
В обласному центрі на день міста виїхали тролейбуси «Богдан Т701.17», а у Кременчуці – тролейбуси БКМ 321 із великим автономним ходом
Тролейбуси, виготовлені у Луцьку, почали курсувати у двох містах Полтавщини

Два міста Полтавщини отримали нові тролейбуси, які виготовляють підприємства розташовані у Луцьку на Волині. До обласного центру приїхали нові тролейбуси «Богдан» Т701.17, які виготовлені на ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» у Луцьку. На День міста новий електротранспорт у Полтаві почав курсувати на тролейбусних маршрутах № 5, 12 і 15. Загалом Полтава має отримати 40 нових тролейбусів, виготовлених у Луцьку – відповідну угоду іще у кінці грудня 2019 року уклали між собою КП «Полтаваелектроавтотранс» та ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс». Гроші на закупівлю нових тролейбусів Полтава отримала в якості кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Поповнення тролейбусного парку і в іншому місті Полтавщини із тролейбусним рухом – у Кременчуці. Сюди уже прибуло два нових тролейбуси БКМ 321 із автономним ходом. Ці тролейбуси у Кременчук постачає консорціум білоруського підприємства «Бєлкомунмаш» та його української «дочки» – ТзОВ «БКМ-Україна». Вузлове складання тролейбусів БКМ 321 здійнсюється в обласному центрі Волині. У Кременчуці гранатові тролейбуси БКМ 321 будуть курсувати в правобережну частину міста, де немає контактної мережі тролейбуса.

Зауважимо, що на ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» зараз паралельно із виготовленням партії тролейбусів для Полтави здійснюється виробництво нового електротранспорту для Луцька. Перші нові тролейбуси «Богдан» Т701.17 у Луцьку мають з’явитися через місяць.

comments powered by HyperComments