Реконструкція площі Двірцевої під загрозою: на глибині 3 метри знайдено грунтові води

Вівторок, 15 жовтня 2019, 20:45
Відтак будівництво паркінгу планують розпочати орієнтовно у квітні – травні наступного року.
Реконструкція площі Двірцевої під загрозою: на глибині 3 метри знайдено грунтові води

«Процеси трішки затягуються. Розробляються техніки економічного обґрунтування. Як відомо, «Львівавтодор» став замовником проектування. Хочемо зробити якісний проект, зрозуміти, яка кошторисна вартість об’єкту і тоді буде простіше говорити на яких умовах ми будемо будувати паркінг».- Говорить чиновник у відео, яке опублікували на Youtube-каналі «Транспорт та Інфраструктура Львова».

«Спочатку була ідея робити це за кошти інвестора, проте, так виглядає, що з вартістю будівництва, заважаючи на те, що ґрунтові води на рівні 3-4 метрів, а будувати треба хоча б на відмітці мінус 8 метрів, виникнуть певні нюанси. Проте, перший час нас буде рятувати паркінг залізничного вокзалу, який є досить великим», – розповідає Андрій Білий.

Зокрема, міжнародні автобуси, які зараз займають значну частину паркінгу вокзалу, переїдуть на іншу локацію території, яку їм відвели. Тому з’явиться більше місця.Щодо вулиці Чернівецької, за словами Білого, проект будівництва уже завершений. Його передали на експертизу, яка триватиме протягом місяця. Відповідно, у середині листопада розігруватимуть тендер. Відтак, у першій декаді грудня мали б розпочати роботи.

Нагадаємо, що першу частину реконструйованої площі – з курсуванням трамваїв та автобусів – мають відкрити до кінця листопада.

comments powered by HyperComments