На Львівщині завершують будівництво модульного містечка підвищеної комфортності

П'ятниця, 27 травня 2022, 10:52
У Яворівському районі Львівської області добігає кінця будівництво модульного містечка для вимушених переселенців.
На Львівщині завершують будівництво модульного містечка підвищеної комфортності

Загалом в ньому зможуть проживати близько 50 жінок з дітьми. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Facebook.

За словами Козицького, містечко призначене для проживання жінок та дітей, які вимушені були полишити власні домівки через бойові дії. Ці будинки матимуть умови підвищеної комфортності – санвузли та кухні вмонтовані одразу всередині домівок, де спатимуть вимушені переселенці.

«Формат житла відрізняється від інших модульних містечок, які вже є у нашій області, тим, що санвузли, душові, приміщення для приготування їжі будуть всередині будівлі, де розташовані спальні кімнати», – зазначив він.

Очільник Львівщини розповів, що монтажні роботи вже завершені та підведені всі необхідні комунікації. Наразі тривають сантехнічні роботи та благоустрій території.

«Замовником будівництва виступає одна з громад Яворівського району, роботи здійснює підрядна організація LB Group за кошти міжнародних організацій та компаній США і Нової Зеландії», – підкреслив Козицький.

У свою чергу, Львівська ОВА веде переговорний процес з міжнародними партнерами щодо будівництва подібних модульних будинків ще у трьох громадах області.

«Робимо все можливе, щоб всі люди, які живуть на Львівщині, мали дах над головою та базові побутові умови», – наголосив голова обладміністрації.

comments powered by HyperComments