Єксперти назвали терміни завершення епідемії коронавірусу в Україні

Вівторок, 28 квітня 2020, 18:09
Епідемія коронавірусу в Україні може завершитися до 8 червня 2020 року.
Єксперти назвали терміни завершення епідемії коронавірусу в Україні

Відповідний прогноз опублікувала група вчених з Сінгапурського університету технологій та дизайну та лабораторії Data-Driven Development Lab, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, вчені запустили сайт з прогнозом завершення пандемії COVID-19 в різних країнах світу. Прогнози ґрунтуються на даних щодо нових випадків коронавірусу, які лягли в основу наочних прогностичних кривих за так званою SIR-моделлю. Дана модель враховує дані про інфікованих, одужалих у певні моменти часу, а також інтенсивність контактів між людьми.

Згідно з прогнозом, в Україні різке зниження захворюваності очікується 19 травня, а кінець епідемії прогнозується до 8 червня.

Варто відзначити, що графіки постійно оновлюються і коригуються відповідно до свіжої статисти. На сьогодні можна ознайомитися з прогнозами доя 87 країн.

Напередодні генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що пандемія коронавірусу далека від завершення. Він також висловив стурбованість даними про захворюваність у країнах Африки, Східної Європи та Латинської Америки.

 

comments powered by HyperComments