На святкування 30-річчя ІІІ Відродження УАПЦ до Львова приїде Епіфаній

Четвер, 1 серпня 2019, 17:25
Святкування 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ відбудеться у Львові 17-18 серпня.
На святкування 30-річчя ІІІ Відродження УАПЦ до Львова приїде Епіфаній

Як повідомляє сайт Духовна велич Львова, до міста з цієї нагоди до міста прибуде Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, а також близько 35 єпископів із усіх єпархій України.

17-18 серпня у місті відбудеться низка заходів: урочиста академія в Національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, панахида на могилах Патріарха Димитрія та борців за волю України, всенічна відправа у Петро-Павлівській церкві, яка стала центром ІІІ відродження УАПЦ.

Як відомо, 19 серпня 1989 р. прот. Володимир Ярема (з 1993 р. Патріарх УАПЦ Димитрій) проголосив у Петро-Павлівській церкві м. Львова ІІІ відродження УАПЦ: відхід парафії від Московської Патріархії та початок формування церковної структури УАПЦ. Парафія повідомила цю інформацію телеграмою Вселенській та Московській Патріархії, а також Предстоятелю УАПЦ у діаспорі Митрополиту Мстиславу Скрипнику.

17-18 серпня 2019 року у Львові відбудеться низка заходів: урочиста академія в Національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, панахида на могилах Патріарха Димитрія та борців за волю України, всенічна відправа у Петро-Павлівській церкві, яка стала центром ІІІ відродження УАПЦ.

Святкова Літургія, яку очолить Предстоятель ПЦУ, буде відслужена у Свято-Володимирському храмі ПЦУ в місті Львів-Винники у співслужінні духовенства Церкви. Спів св. Літургії будуть супроводжувати три хори, які протягом 30 років активно працювали для розвитку Православної Церкви.

comments powered by HyperComments