Керівництво Львівської облради порушило закон, - рішення суду

Олег Довганик  |  Четвер, 8 грудня 2016, 06:25
Львівська облрада неправомірно перебрала на себе повноваження з обрання заступників та секретарів постійних комісій
Керівництво Львівської облради порушило закон, - рішення суду

Львівський апеляційний адміністративний суд відхилив позов Львівської облради і задовольнив позов депутата-свободівця Руслана Кошулинського щодо протиправного обрання під час роботи першої установчої сесії обласної ради VII скликання заступників голів та секретарів постійних комісій. Про це повідомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

Нагадаємо, що 19 листопада 2015 року під час першої сесії Львівська обласна рада з грубими порушеннями затвердила склад постійних депутатських комісій, усупереч вимогам закону визначивши персоналії заступників та секретарів комісій. Руслан Кошулинський звернувся з позовом до суду про скасування цього рішення. За його словами, тільки за рік суди першої інстанції та апеляції визнали незаконність дій керівництва Львівської облради, які за політичні хабарі роздають посади.

"На установчій сесії обласної ради відбулася політична змова. Через своє бажання поділити посади фракції більшости у Львівській обласній раді переступили через закон. "Свобода" участи у цьому голосуванні не брала. Вважаю неприпустимими такі залаштункові домовленості у Львівській облраді, позаяк це суперечить закону та підриває довіру українців до влади", - зазначив Руслан Кошулинський.

Керівник юридичної служби Львівської обласної "Свободи" Юлій Рудницький додав, що 30 листопада 2016 року Апеляційний адмінсуд Львівської области відхилив апеляційну скаргу обласної ради та визнав незаконним порядок формування постійних депутатських комісій ради.

"Суд встановив, що Львівська облрада неправомірно перебрала на себе повноваження з обрання заступників та секретарів постійних комісій. За законом "Про місцеве самоврядування", вирішення цих питань належить до компетенції самих постійних комісій", - зазначив свободівець.

comments powered by HyperComments