На Львівщині стартував конкурс мікропроектів на 2017 рік

Олег Довганик  |  Понеділок, 5 грудня 2016, 13:50
Переможців оголосять уже до 10 квітня
На Львівщині стартував конкурс мікропроектів на 2017 рік

На Львівщині стартував конкурс мікропроектів на 2017 рік. Реєстрація на участь у обласному конкурсі відкрита ще з 1 січня. Цьогоріч він має низку особливостей та нововведень. Зокрема, передбачається виключно електронна подача заявок, а граничну вартість одного проекту збільшено до 400 тисяч гривень.

З цих коштів 50% становить субвенція з обласного бюджету. До 45% – це кошти місцевого бюджету (сільського, міського, районного). А 5% - має бути мінімальний обов’язковий небюджетний внесок конкурсанта (якщо внесок буде від 6% і більше – мікропроект отримає додатково від 3 до 15 балів згідно з таблицею оцінювання).

Учасниками конкурсу можуть бути: органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи громадян, органи місцевого самоврядування (крім районних рад).

Ще одна особливість цьогорічного конкурсу - розширений перелік пріоритетів, зазначає прес-служба Львівської облради.

Подавати мікропроекти по:

-освітній галузі (середні та позашкільні навчальні заклади) – реконструкція, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання та інвентаря;

- ДНЗ – реконструкція, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання та інвентаря;

- заклади охорони здоров’я – (лікарні центральні, міські, міські, центральні районні, районні, ФАПи, амбулаторії сімейної медицини, центри первинної медико-санітарної допомог) – реконструкція, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання;

- Народні доми – реконструкція, капітальний ремонт та енергозбереження;

- Вуличне освітлення – будівництво, реконструкція та капітальний ремонт;

- Інші пріоритети (проекти, що не дублюються діючими обласними програмами).

Уже протягом січня незалежна експертна комісія оцінюватиме подані мікропроекти за спеціальною шкалою. За їх результатами  секретаріат Конкурсної ради сформує рейтинг мікропроектів. У межах визначеного обласною радою бюджету на реалізацію програми Конкурсна рада проведе розподіл коштів між пріоритетами та визначить потенційних переможців.

До 20 березня 2017 року потенційні переможці зобов’язані подати документи, які підтверджують наявність співфінансування з місцевого бюджету (скан-копії рішення сесії, виконкому).

Зазначимо, якщо цих документів не буде, мікропроект автоматично вилучається з числа потенційних переможців.

Уже до 10 квітня 2017 року Конкурсна рада оголосить перелік переможців за кожним з пріоритетів та передасть його на затвердження головам Львівської обласної ради та облдержадміністрації.

«Мікропроекти є добрим шансом для Львівщини, коли акцент робиться на активність громад. Ініціатива дозволяє селам і селищам рушити з мертвої точки і почати розвиток. Недаремно у 2016 році надійшла  рекордна кількість заявок – 1429. Із них переможцями стали – 691. Як результат - оновлені Народні доми, дитячі садочки, школи, амбулаторії,  встановлено вуличне освітлення. Зауважу, що мікропроекти втілюються завдяки бюджету та співфінансуванню коштами громад. З обласної казни цьогоріч скерували рекордні 54 млн гривень. Додам,  більше 500 об’єктів уже здані в експлуатацію. Тому конкурс вдався. Програма показала себе як одна з найефективніших та, що головне, найпрозоріших на Львівщині. Тож закликаю громади брати участь у конкурсі мікропроектів 2017 року», - зазначає голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Важливо зареєструвати проект, заповнити спеціальну форму та подати скан-копії необхідних документів слід до 30 грудня 2016 року на сайті Львівської облради за посиланням:  http://registration.oblrada.lviv.ua/.

За додатковою інформацією можна звертатися за телефоном: (код) 2 999-808 або на ел. пошту: [email protected]

comments powered by HyperComments