У Львові відкрили виставку портретів українських добровольців (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 16 січня 2018, 23:45
У Львівському палаці мистецтв стартувала виставка художника Сергія Пущенко «Портрети добровольців на війні». У своїх роботах митець зобразив бійців-добровольців з 5-го окремого батальйонуДУК/УДА.
У Львові відкрили виставку портретів українських добровольців (ФОТО)

Перебуваючи з бійцями батальйону з травня 2015 по квітень 2017 року він створив 110 портретів. Малював їх з натури на базі батальйону та на передовій. На зворотній стороні кожного мистецького твору бійці залишили написи – мотивації до життя та боротьби, побажання, заклики, автографи.

56 портретів виконано олійними фарбами на полотні, 54 – олівцем на папері.

«Я щасливий, що на своєму життєвому шляху зустрів побратимів-добровольців, які в боротьбі за Україну віддають навіть своє життя. Під час війни кожен повинен робити свою справу, бо всі ми так чи інакше маємо приймаємо у війні участь», - каже Сергій Пущенко.

Виставка у Львові триватиме до 28 січня.

Мистецтвознавці порівнюють роботи Сергія Пущенко з творчістю Січових стрільців чи малюнками художника УПА Ніла Хасечива, які були дієвим чинником національно-визвольної боротьби.

«В часи Першої та Другої світових воєн в українському підпіллі творилася документація нашої військової історії. Тож у нас є відповідальність перед попередниками і наступниками. Сергій Пущенко в своїх портретах конкретизує велич української нації. У фахово виконаних образах автор знаходить ключ до розкриття кожної індивідуальності», - кажуть мистецтвознавці.

comments powered by HyperComments