У Львові розповіли скільки насправді тут безпритульних собак (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 8 серпня 2017, 15:49
У ЛКП «Лев» розповіли про підсумки підрахунку безпритульних тварин.
У Львові розповіли скільки насправді тут безпритульних собак (ФОТО)

Сьогодні, 8 серпня, відбувся брифінг-презентація результатів підрахунку безпритульних собак на території Львова. Згідно з даними працівників ЛКП «Лев» за останні два роки чисельність безпритульних тварин знизилась з 600 до 413 собак, що вважають тут хорошим результатом та не збираються зупинятись на досягнутому: 

«У Львові підраховують безпритульних собак вже третій рік поспіль. У 2015 році таких собак було понад 600, у 2016 році – 590 собак. Цьогоріч – 413. З часу останнього підрахунку у місті, зокрема, вдалося прилаштувати 520 тварин-безхатьків», – зазначила директорка ЛКП «Лев»  Оксана Кошак.

Статистка свідчить, що понад 40% тварини, що були відловлені ЛКП «Лев» є стерилізовані, проте, через жовтий колір кліпси (не на усіх собаках його добре видно, тепер практикують зелені кліпси), а також через можливість втрати собакою позначки, стерилізованими є половина усіх безхатьків-собак.  

Як повідомив засновник Animal-ID.info UA Віктор Копач, який перебував на події у відеорежимі,  на основі підрахунку безпритульних собак Львів першим в Україні розпочав впроваджувати програму відлову-стерилізації-вакцинації-прилаштування/відпускання безпритульних тварин. До слова, зараз Віктор перебуває у Миколаєві, де допомагає боротись з проблемою безпритульних тварин (їх там понад 6 тис.) на вулицях міста так, як це практикується протягом останніх років у Львові. 

Додамо, що лише за останні дні до  ЛКП «Лев» поступило дві собаки породи хаскі та одна кане-корсо, що свідчить про критично низький рівень відповідальності у громадян, які спершу віддають за породистих цуценят шалені гроші, а потім награвшись ними просто викидають на вулицю.  

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments