Чергову партію Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові розпочав Святослав Вакарчук (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 6 березня 2016, 16:06
6 березня у Львівському палаці Потоцьких відбувся четвертий матч із шахів між українкою та китаянкою.
Чергову партію Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові розпочав Святослав Вакарчук (ФОТО)

Чергову партію шахового матчу Марія Музичук – Хоу Іфань сьогодні розпочав відомий український музикант, Почесний громадянин міста Львова, лідер гурту "Океан Ельза" Святослав Вакарчук та батько артиста Іван Вакарчук, який у цей день святкує свої уродини. 

"Чи граю я у шахи - так, але порівняно з цими дівчатами, я не вмію грати в шахи, але розумію, як ця гра відбувається. Мене тато в дитинстві навчив. Тому я знаю, як грати в шахи, але слово «вмію» недоречне, коли грають чемпіонки. Я бажаю Марійці бути впевненою. Не знаю, як складеться доля: вони рівного класу суперники. Думаю, виграє той, хто сьогодні цієї перемоги більше прагне. Бажаю Марічці прагнути тієї перемоги так, аби її отримати", - прокоментував бій чемпіонок Святослав Вакарчук. 

Після урочистого першого ходу гості пройшли у дзеркальну залу, де Іван Вакарчук отримав подарунки від організаторів шахового дійства, а Святослав трішки поспілкувався із прихильниками. 

"Це завжди дуже приємно, коли такі відомі люди цікавляться шахами. Я дуже рада, що сьогодні він прийшов зробити  перший хід у нашій партії. Моя двоюрідна сестра дуже захоплюється музикою Святослава Вакарчука і я повинна взяти для неї автограф", - сказала на післяматчевій прес-конференції Марія Музичук.

Сьогоднішня гра, у якій Марія грала чорними фігурами, завершилась нічиєю, тож як і раніше, поки попереду китаянка (1,5 та 2,5 відповідно).  

comments powered by HyperComments