МЗС РФ: Суд над Савченко — внутрішня справа, вимоги України абсурдні

Четвер, 21 квітня 2016, 18:26
Уповноважений Міністерства закордонних справ Росії з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов виступив в Раді Федерації РФ.
МЗС РФ: Суд над Савченко — внутрішня справа, вимоги України абсурдні

«Це безперспективні спроби, але спроби дуже показові, щодо втручання в наші внутрішні справи. Робота й надалі будуватиметься лише в правовому полі Росії», — сказав Долгов під час виступу.

Він повідомив присутніх, що з боку України були зроблені «абсурдні вимоги» в контексті судового процесу у справі Савченко. За його словами, вони безпосередньо порушують принцип верховенства права, повідомляє УНІАН.

Костянтин Долгов висловив жаль з приводу залучення до спроб України західних країн. «Деякі з них намагаються ігнорувати в даному разі принцип незалежності судової системи, якого вони принципово дотримуються стосовно власних держав, але намагаються відмовити в цьому Російській Федерації», — сказав уповноважений МЗС РФ з питань прав людини.

Нагадаємо, влітку 2014 року Надію Савченко викрали на Донбасі і перевезли до Росії. Почався суд за підозрою у вбивстві російських журналістів. 22 березня 2016 року винесено вирок: 22 роки ув'язнення. Знаходячись в полоні, Надія написала книгу. Її представили у Харкові.

comments powered by HyperComments