У Дрогобичі продовжують вирішувати справу із сміттєзвалищем

Понеділок, 26 лютого 2018, 15:35
Нові подробиці справи про сміття. 
У Дрогобичі продовжують вирішувати справу із сміттєзвалищем

 Броницька сільрада вийшла за рамки власних повноважень, коли прийняли на засіданні сесії постанову щодо заборони вивезення сміттєвих відходів з міста Дрогобича на сміттєзвалище та будівництва сміттєпереробного заводу на території Брониці, пише ZIK.

Бо з технічною документацією, воно знаходиться на території Дрогобицького району, а не на ділянці Броницької сільради. У зв'язку з цим остання не має прав заборонити вивіз сміття на відповідне звалище.

Саме таку інформацію сповістив сьогодні начальник відділу правового забезпечення Степан Кулиняк на нараді у Дрогобицькій Ратуші з керівниками структурних підрозділів міської ради та держустанов міста.

Очільник наголосив, що наступні дії від Дрогобича у поданні судових позовів до Броницької сільської ради як від імені Дрогобицької міської ради, так і від департаменту міського господарства та КП «Комбінат міського господарства».

Мер міста Дрогобича Тарас Кучма каже, що основною ціллю дій Дрогобича є приведення сміттєзвалища до екологічно-безпечного стану, проте броничани роблять немовжливим проведення заходів з рекультивації, а також і відповідальність за наслідки залишення сміттєзвалища у такому стані, як воно зараз є, буде виключно на особах, які блокують дорогу до сміттєзвалища та не дають проводити роботи.

Кучма розповів, що наразі важливість цієї ситуації полягає не в тому, що внаслідок блокування броничанами заїзду на сміттєзвалище неможливо вивозити сміття з Дрогобича, а в тому, що вони власними діями не дають нам можливості проводити заходи з рекультивації сміттєзвалища. Метою наших дій мерії є доведення сміттєзвалища до екологічно-безпечного стану. Якщо броничани і надалі не даватимуть такої можливості, то відповідальність за наслідки також нестимуть вони самі.
 

Нагадаємо, у Дрогобичі активісти протестують, аби сміття не вивозили на Броницьке сміттєзвалище. Як відомо, уже понад 2 тижні головне сміттєзвалище міста Дрогобич у селі Брониця блокують місцеві мешканці. Відходи з міста вивозять частково, куди – у мерії не кажуть. Активісти кажуть, що кожного дня чергують біля в’їзду на полігон, їхня акція спрямована на те, аби заборонити Дрогобичу вивозити побутові відходи на Броницьке сміттєзвалище.

comments powered by HyperComments