Кінові бути: на Верховині почалися дні українського кіно

Середа, 20 грудня 2017, 18:24
У вівторок, 19 грудня, розпочався фестиваль. Особливістю стало те, що вони проходять у Верховині.
Кінові бути: на Верховині почалися дні українського кіно

Впродовж 5-ти днів покажуть 7 найновіших українських картин. 

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк відмітив, що для Верховини це найбільший кінофестиваль за всю історію.

Подія, яку організовує Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», продовжиться до 23 грудня.

Тут, на жаль, нема кінотеатру, щоб  переглядати фільми. Аби насолодитись великим екраном, тутешні мешканці змушені дві години їхати до Івано-Франківська. Тому переважаюча кількість верховинців ще не мала змоги подивитися останні українські новинки. З цього приводу організатори фесту привезли із собою всю необхідну техніку для того, аби облаштувати кінозал в актовому залі місцевої школи. Свято української стрічки відкрили прем’єрними "Кіборгами", які наразі мають касові збори в більш ніж 15 000 000 гривень.

Знаковим є також те, що кожну стрічку представлять актори або творці фільмів. 

Відомий франківський актор Роман Луцький зазначив, що це початок нової епохи в регіоні. Поділився чоловік також успіхом "Строжової застави", яка нещодавно вийшла на широкий екран.

Найбільш активного глядача Днів українського кіно нагородять безкоштовною поїздкою на фестиваль “Молодість”.

Раніше ми писали про про те, що львів'ян закликають до перегляду стрічки, присвяченої епосі "Розстріляного відродження". Документалка розповість про життя митців у Харкові 30-тих років та репресії проти них. "Будинок "Слово"" розповість та покаже, як та чим жили письменники, а також повідає про їхні складні долі. 

comments powered by HyperComments