"Елітний" заробіток: як у Коломиї підпільно робили віскі

Четвер, 14 грудня 2017, 11:48
В місті виявили незаконне виробництво алкоголю, який продавали під популярними назвами дорогих брендів .
"Елітний" заробіток: як у Коломиї підпільно робили віскі

На Прикарпатті підпільно робили сурогат, пише 0342.ua

Четверо осіб, які проживають в області, виготовляли алкогось в одній з промислових зон Коломийщини. Про це сьогодні 14 грудня, проінформували в СБУ Івано-Франківської області. 

Злочинців знайшли працівники СБУ спільно з Державною фіскальною службою та прокуратурою. У прихованому "заводі" одного з будинків міста вилучили аж 650 л спирту, обладнання, яке фільтрує воду, насоси для переміщення водно-спиртового "коктейлю", міксер, спиртометри, корки, картонні упаковки з назвами марок спиртного, велику кількість порожніх чотиригранних пляшок, куди розливався «елітний" віскі. Його ж "хіміки" виготовляли за допомогою домішування оцту і сиропу.

 Побачили також і готову алкоголь: 200-ті дев’ятилітрових пластикових пакетів горілки з кранами (так звані «bag in box» або «тетрапаки») та картонні коробки до них. Готовий продукт порушники закону мали в планах продати замовникам на території окупованих областей Східної України. Вартість вилученого сурогату на «чорному ринку» може досягти майже 130 тисяч грн.

Припинено ще один підпільний бізнес, яким займалися правопорушники. Правоохоронці припинили роботу незаконної заправку, яка працювала в Косівському районі. Ними вилучено 12 тонн дизельного пального та 150 л бензину.

Протягом слідчого обшуку домівок осіб, що фігурують у справі, знайдено та конфісковано ще 155 упаковок «bag in box» та сім 200-літрових бочок із спиртом.  

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 ККУ. Триває слідство.

"Справжня варта" вже писала про мережу підпільних алкоцехів, яку викрили на Львівщині. Четверо львів’ян відкрили міні-цехи з виробництва фальсифікованого спиртного по всьому місту.  Оперативники та слідчі провели 17 обшуків, у ході яких виявили 14 тонн спирту, ще 3000 екземплярів фальсифікату горілки, обладнання і 130 тисяч гривень. Загальна сума вилученого  сягає 1,2 мільйона гривень.

comments powered by HyperComments