Чисті води та брудний бізнес: ПрАТ «Трускавецькурорт» оштрафували на суму 68 тисяч гривень 

Середа, 13 грудня 2017, 12:32
Адміністративна колегія територіального відділення Львівщини антимонопольного комітету України встановила штраф ПрАТ «Трускавецькурорт» на суму 68 тисяч гривень за те, що останні порушили закон про захист економічної конкуренції.
Чисті води та брудний бізнес: ПрАТ «Трускавецькурорт» оштрафували на суму 68 тисяч гривень 

  Приватне товариство зловживало монопольним переважаючим станом на ринку забезпечення гідромінеральною сировиною Трускавецького родовища в бюветах №1,2. Відповідну інформацію можна прочитати на офіційному сайті Львівського ТВ АМКУ.

Варто сказати, що клопотання щод використання монопольного становища було подано цього року у листопаді.

На той момент на ім’я Р. Лещишина, який знаходиться на посаді голови Львівського обласного територіального відділення АМКУ, прийшло звернення від деяких суб’єктів господарювання з інформацією, що з 1 грудня 2017 року буде іншою структура обліку споживання громадянами мінеральних вод в бюветах ПрАТ «Трускавецькурорт». Більше того, вхід в бювет відбуватиметься по спеціальних картках, коли вартість одного такого відвідування складе 3,5 грн з ПДВ.

Також відомо, що засновники ПрАТ «Трускавецькурорт» числяться в офшорних зонах. А свій бізнес вони формували в районах окупації -  Донецькїй і Луганській областях. Тому, якщо в Генеральній прокуратурі схочуть вивчити справу докладніше, то, ймовірно, вийдуть і на громадян країни-агресора, пише "Трускавецький вісник".

Печерський районний суд м. Києва вже  оголосив ухвалу №75730685/17-К від 01.06.2017 р. За нею ПрАТ «Трускавецькурорт» проходить як суб’єкт підприємницької діяльності, який створювався з ціллю прикрити незаконні дії: продаж цінних документів тощо.

В такому випадку, Генпрокуратура України отримала досить підстав, аби дослідити потрібні елементи справи навколо неправомірни дій, що відбувались протягом останніх 18-ти років. Потрібно сподіватися, що, врешті, буде знайдено гроші для передачі матеріалів справи у суд, чого, на жаль, не було зроблено після відповідних перевірок Генпрокуратурою у 2005-му та 2011-му роках.

Читайте також про те, що з 1 грудня 2017 року  впровадили плату за відвідування бювету. Цю інформацію опублікували на сайті Трускавецької міськради. Мешканці курортного містечка обурені.

comments powered by HyperComments