Велика облава на контрабандистів. Приватний кордон зачиняється?

Четвер, 16 листопада 2017, 15:43
Що шукали та що знайшли силовики в прикордонних районах Закарпаття.
Велика облава на контрабандистів. Приватний кордон зачиняється?

Сьогодні на ділянці зранку коло Мукачева та в селі Велика Бийгань, що в Берегівському районі Закарпаття, відбулися масштабні обшуки та затримання. Дії силовиків були спрямовані на організаторів нелегальної міграції та тих, хто займається контрабандою тютюнових виробів до країн ЄС.

Починаючи восьмої ранку, над Мукачевом дві години кружляв гелікоптер прикордонної служби – таким чином відбувалась координація операції.

Дотримувався режим найсуворішої секретності, навіть прикордонники зі спецназу не знали, де саме будуть виконувати роботу.

Станом на 15:00 відомо про затримання більш, ніж двадцяти осіб та вилучення великої кількості грошових знаків, виробів із тютюну, та підроблених документів. Показово, що вилучено також паспорти іноземних держав, що може свідчити про наявність у затриманих другого громадянства, а подвійне громадянство в Україні, як відомо, заборонене.

Гелікоптер спостереження на цей час перебуває в аеропорту Ужгорода. По неперевіреній інформації, заходи, аналогічні Мукачівським, з хвилини на хвилину можуть початися і в Ужгороді.

Раніше військовий прокурор Матіос заявляв, що велику ділянки західного кордону контролюються приватними фірмами та, по суті, є приватним кордоном.  

Вчора гучні обшуки пройшли у Львівській філії Укрзалізниці. 

comments powered by HyperComments