Батько і син, що вбили рідкісну рись, виявились лісником та місцевим депутатом

Середа, 15 листопада 2017, 17:01
Рахівські браконьєри, що застрелили рись з червоної книги, мали б тварин захищати. Але вони виявились завзятими мисливцями.
Батько і син, що вбили рідкісну рись, виявились лісником та місцевим депутатом

Два дні тому користувачі соцмереж були шоковані світлинами, які виклав на своїй сторінці один з лісників Карпатського заповідника Василь Шемота. На фото двоє чоловіків, які виявились батьком та сином Віктором та Миколою Кабалями, позували з вбитою ними карпатською рисю, що занесена до Червоної книги.

В Україні залишилося лише 350 таких тварин, тож обурення громадян цілком зрозуміле. Але найбільше вразило те, що один із браконьєрів, а саме Віктор Кабаль виявився лісничим Устерицького лісництва.

Тобто браконьєром був той, хто за службовим обов’язком мав з браконьєрством боротися.

Інші користувачі повідомили, що окрім роботи в лісництві Віктор Кабаль є головою районної спілки мисливців та рибалок, а Микола – власник готелю, де всі приміщення просто заставлені опудалами вбитих ним тварин.

Коли скандал не на жарт розгорівся, в справі утворився новий поворот. 

На своїй персональній сторінці в соціальній мережі Facebook лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що Михайло Кабаль в 2015 році обрався до Рахівської міської ради саме від партії РПЛ.

До честі лідера радикалів слід зауважити, що він не став захищати однопартійця-браконьєра, а закликав якомога жорстокіше покарати осіб, винних у вбивці червонокнижних звірів.

В липні у Львові відбулась презентація першого в Україні реабілітаційного центру з порятунку хижих птахів, якиих безжально відловлюють браконьєри

comments powered by HyperComments