Ціни в Україні виросли на 8%

Середа, 9 серпня 2017, 13:16
З початку 2017 року ціни в Україні продовжують рости. Зараз інфляція становить 8,2%
Ціни в Україні виросли на 8%

Департамент комунікації та зв'язків з громадськістю Кабінету Міністрів України повідомив про підвищення цін в країні.
Згідно з  даними Державної служби статистики України ціни на споживчому ринку в липні цього року порівняно з червнем зросли на 0,2%, а з початку року - на 8,2%.

Насамперед подорожчало м'ясо та м'ясопродукти (5,1%), а також рис, хліб, масло, макаронні вироби (0,8-2,4%).

Але спостерігається і зниження цін на окремі продукти, зокрема значно подешевшали яйця (-9%) та овочі (-9,2%). Впала в ціні також олія (-0,2%), риба (-0,4%), фрукти (-1,4%), крупи, зокрема гречка, та цукор (-0,2 - 4,3%). Здешевшали також одяг та взуття (-4,4%), а ще незначне зниження в ціні зафіксоване на паливо та мастила (1,1%).

Голова Ради Національного Банку України Богдан Данилишин запевнив, що Уряд країни разом з Нацбанком України приділяє велику увагу політиці цінової стабільності. "Враховуючи деяке пожвавлення економічного зростання в 2016-2017 роках, а також значне сповільнення інфляційних процесів за останні 2 роки, показник - "липень до червня" та "липень до грудня" вказує  на те, що ситуація перебуває під контролем Уряду, а також  в межах інфляційного таргету, затвердженого Радою Національного банку України. Це нормально, враховуючи значне сповільнення інфляційних очікувань в Україні. За підсумками року, враховуючи, що в серпня до липня завжди спостерігається дефляція, ми можемо вийти на однозначний показник. Це ще раз підтверджує, що тільки злагоджена політика Уряду і Національного банку може приносити відчутні результати", -зазначив Богдан Данилишин.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments