13 мешканців Львівщини потерпіли від укусу змії. Що потрібно пам’ятати аби вберегти себе

Вівторок, 25 липня 2017, 11:55
Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації повідомляє, що з початком спеки – у лісах та пустинниках з’явилась загроза укусу змій. Держслужбовці наголошують на правилах поведінки під час перебування в таких природних місцях. До лікарні вже звернулось 13 осіб, усіх покусала змія.
13 мешканців Львівщини потерпіли від укусу змії. Що потрібно пам’ятати аби вберегти себе

Пам’ятайте:
Змія нападає тільки тоді,  коли захищається. Вдягайте закрите взуття, штані з цупкої тканини, та заправляйте їх в черевики, утворюючи напуск. Так змія не дістане до шкіри.

Якщо на вас напала змія – визначте чи вона отруйна. Якщо вона не отруйна – сліди від зубів мають вигляд серпоподібних смуг. Якщо отруйна – то між серпоподібними дугами будуть дві ранки – сліди від отруйних зубів.
Симптоми отруєння та інтоксикації будуть проявлятись після 5-10 хвилин після укусу. Такі симптоми при отруєнні: підвищення температури, опух кінцівки, загальне погане самопочуття. Якщо цих симптомів немає – змія не отруйна.

Після укусу змії. Перша допомога

Спробувати відсмоктати отруту. Її необхідно постійно випльовувати. Якщо є поранення ротової порожнини, цього робити не можна. Рану обробіть 5% розчином йоду, одеколоном або спиртом.
Якщо змія вкусила ногу, прив’яжіть її до іншої ноги, та трохи підніміть їх угору. Якщо уражена рука – зафіксуйте її в зігнутому положенні. При болі прийміть 1-2 таблетки від болю.
Аби прискорити  виведення отрути з тіла потерпілого, давайте йому пити багато чаю та лужної води. Ефективний засіб проти отрути - полівалентна сироватка. Її треба ввести від 20 до 30 хвилин, але не пізніше, після укусу.

Не робіть цього. Заборонено

Не накладайте джгут вище місця укусу. Так ви тільки посприяєте некрозу тканин.
Не припікайте місце укусу вогнем або хімічними засобами.
Не розрізайте рану на місці укусу.
Не приймайте алкоголь.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments