На Львівщині палац Бадені «консервують»

Роман Матвіюк  |  Вівторок, 11 липня 2017, 16:52
На території пам’ятки архітектури – палацу Бадені у Буську, знищеного часом, стихією, а найбільше людьми, з’явились працівники, які встановлюють решітки на усіх вікнах і дверях будівлі. Роботи з так званої «консервації» виконує ПП «Базис плюс».
На Львівщині палац Бадені «консервують»

Як проінформував «Справжню Варту» міський голова Буська Ростислав Сліпець, у планах до кінця року заплановано перекрити частину даху, який знищила остання пожежа. На це Буська міська рада передбачила 400 тисяч гривень. У місті сподіваються, що такі першочергові заходи допоможуть зупинити руйнацію буської перлини.

Нагадаємо, у квітні цього року, співробітниця Шведського інституту у Львові Соня Енгстром, яка часто відвідує лелече місто, повідомила на своєму блозі, що при останньому візиті до Палацу Графа Бадені у Буську помітила, що пропала красива скульптура, яка розміщувалась на фасаді південно-західної сторони будівлі.

  У 2016 році Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ України передати старовинний палац графа Бадені у місті Буськ з балансу МВС місцевій громаді.  Щороку у палаці графа Бадені у Буську трапляються пожежі. Донині палац, який був зведений у 1810 році у класичному стилі, руйнується...

Нагадаємо, У Буську з палацу графа Бадені невідомі вкрали скульптуру прекрасної леді

comments powered by HyperComments