“Бруківка спотикання” в центрі Луцька

Вівторок, 13 червня 2017, 15:47
Під час реконструкції центральної вулиці виявили стару бруківку.
“Бруківка спотикання” в центрі Луцька

Керівництво Луцької міської ради обіцяло зберегти стару бруківку, знайдену під час реконструкції вулиці Потапова, утім, знехтували своїм «словом» – історичне покриття дорожники закатали назад в асфальт. Про це повідомив депутат Павло Данильчук на своїй сторінці у Facebook.

«У ЛМР є місце політичній боротьбі, а є місце спільній роботі задля збереження та розвитку нашого міста, незалежно від партійних прапорів! Як приклад, кілька тижнів тому я звернувся усно по телефону до секретаря ради Ігоря Поліщука про необхідність реконструкції старої бруківки на вул. Потапова. Отримав позитивну відповідь», – йдеться у дописі.

Проте нещодавно з міської ради прийшла відповідь на депутатське звернення Павла Данильчука, де повідомили, що демонтаж бруківки природнього каменю не проводився. 

Мовляв, бруківка влаштована нерівномірно на проїзній частині, має різну конфігурацію, що спричинить незручності та матиме неестетичний вигляд.

«Звичайно, що це більш відповідально, складно відновити та реконструювати стару бруківку. Скоріш за все потрібно шукати підрядників-спеціалістів за межами міста, роботи в часі більш затратні та дороговартісні, тож ліпше швидко закатати назад в асфальт та освоїти бюджетні кошти. Що і було зроблено. А ще півроку тому ми разом з керівником фракції УКРОП відстоювали в міській раді якраз таки необхідність збереження та відновлення автентичної бруківки на історичних вулицях Луцька», – резюмував Павло Данильчук.

Ігор Поліщук відповів у коментарях до посту Данильчука, що там немає що відновлювати.

“Бруківка трьох різних видів, та й не на повну довжину вулиці. Мешканці проти цього асорті”, - написав Поліщук.

Нагадаємо,  історичну вулицю в Луцьку хочуть зробити пішохідною.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments