Як контрабандисти провокують прикордонників

Понеділок, 22 травня 2017, 14:09
Спецоперація “Кордон-2017” перейшла в другу фазу.
Як контрабандисти провокують прикордонників

З початку квітня прикордонниками Чернівецького загону спільно з правоохоронцями інших відомств в 33 випадках затримано понад 255 тисяч пачок цигарок різних марок, вартістю понад 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Окрім сигарет затримано 39 осіб, причетних до переміщення тютюнової продукції через кордон.

“Така активність правоохоронців викликає невдоволення в осіб, що займаються протиправною діяльністю, а тому вони намагаються усіляко протидіяти прикордонникам у виконанні їх службових обов’язків. Неодноразово охоронці кордону отримували в свою адресу погрози, фіксували різного роду демонстративні та провокативні дії, які б мали їх скомпрометувати”, - повідомили у Держприкордонслужбі.

Так, 22 травня зранку, на ділянці відділу «Селятин», наряд помітив відсутність частини загороджувального паркану. Натомість правопорушники залишили сліди та розкидали тютюнові вироби поблизу кордону та контрольно-слідової смуги.

За словами прикордонників, правопорушники не вперше руйнують прикордонну інфраструктуру. Зокрема, 10 квітня, на цій же ділянці підпалили дерев’яну будівлі на трасіс. Селятин – с. Долишній Шепіт, яку планувалося використати в якості тимчасового контрольного поста. 

Причина протиправних дій досить банальна — у цьому напрямку лише цьогоріч затримали значну кількість підакцизних тютюнових виробів. 

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments