На Тернопільщині селяни виграли суд проти агрохолдингу

Середа, 17 травня 2017, 17:18
Мешканці кількох сіл подали кілька судових позовів за підробку договорів.
На Тернопільщині селяни виграли суд проти агрохолдингу

Майже три сотні селян зіткнулися з підробкою підписів під договорами оренди паїв. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу “Народного контролю”.

Жителі сіл Гусятинського району Тернопільської області скаржаться на земельні афери керівництва місцевого агрохолдингу та судяться уже не один рік.

Усього позивачів. Чиї справи є у суді — дванадцятеро, одну справу селяни вже виграли. Люди замовили дороговартісну почеркознавчу експертизу та оплачують усі судові витрати заради того, аби повернути свої землі.

Справа полягає в тому, що місцеві мешканці підписували з компанією оренду на 5-ть років, а виявилось, що термін продовжили, а підписи пайовиків підробили. 

Слід зазначити, що у серпні 2014 року агрохолдинг оголосив себе банкрутом і заявив про неможливість погашення боргів перед кредиторами. Наступного року компанія переходить у руки  єропейських та американських інвесторів. А колишнім керівництвом «Мрії» цікавляться правоохоронні органи та Інтерпол. 

Юристи підтверджують, що за рішенням Гусятинського суду керівництво компанії повинно негайно віддати земельну ділянку власнику незалежно від того, чи там вже посіяно. Люди ж додають, що чекати не планують, а якщо не вдасться врегулювати ситуацію мирним шляхом, то готові з вилами в руках боронити власну землю.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments