“Хтось вирішив перетворити Стрий на дику Сицилію”, - Олег Канівець

П'ятниця, 17 лютого 2017, 23:36
На Львівщині входять в моду зриви засідань та побиття депутатів і навіть звичайних громадян.
“Хтось вирішив перетворити Стрий на дику Сицилію”, - Олег Канівець

Учора, 16 лютого, група молодиків увірвалася на засідання сесії Стрийської міської ради та влаштувала бійку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-нардеп та громадський діяч Олег Канівець.

“Сьогодні в моєму рідному Стрию сталася безпрецедентна подія: група молодиків, увірвавшись на сесійне засідання Стрийської міської ради, зірвала засідання і побила людей. Постраждалими виявились заступник міського голови Роман Волинець, директор ЗОШ №7 Ярослав Білінський, завідувач центральною бібліотечною системою міста Людмила Яремко, завідувач міським будинком культури Стефанія Костів”, - розповів Олег Канівець.

За словами громадського діяча, від міського голови Романа Шрамов’ята вимагали публічного звітуі відставки заступника міського голови Романа Волинця. 

“Дуже дивні вимоги, адже звіт голови був внесений першим пунктом до порядку денного сесії і оприлюднений у газеті, а питання відставки заступника міського голови було рекомендовано винести на сесію профільною депутатською комісією. Після того, як пропозиція про відставку Волинця не була підтримана більшістю депутатського корпусу, в хід пішли кулаки. В кабінеті директора МБК перевертали меблі, розбивали вазонки. І силою змусили Романа Волинця написати заяву про відставку. Причому, за свідченнями очевидців, багато молодиків-розбишак були не місцевими мешканцями”, - пояснив Олег Канівець.

Також екс-нардеп висловив підтримку постраждалим депутатам і стриянам, та зазначив що будь-які спірні питання треба вирішувати силою аргументів, а не кулаків. 

“Хтось вирішив перетворити наш патріотичний Стрий з давніми демократичними самоврядними традиціями на дику Сицилію. Цікаво, хто ж профінансував приїзд до Стрия такої кількості молодиків, які поводили себе як типові «тітушки», зі Львова, Жидачева, Дрогобича і з якою метою? Думаю, що для правоохоронців буде справою честі розслідування цих ганебних подій і притягнення винних до відповідальності”, - зазначив Олег Канівець.

comments powered by HyperComments