Трускавецький військовий санаторій приймає групу школярів із зони АТО

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:29
Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», що на Львівщині, вже вдруге приймає групу дітей з району проведення антитерористичної операції на Донбасі.
Трускавецький військовий санаторій приймає групу школярів із зони АТО

Нещодавно до Трускавця приїхали школярі із села Троїцьке з загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Попаснянської районної ради Луганської області. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі Міноборони України.

За словами начальника Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», полковника Василя Вовчанського, разом із директором школи Мариною Верцановою, декількома батьками та волонтерами до Трускавця на 8 днів приїхали 26 дітей різного віку. Для них підготували відпочинкову програму, яка включає різноманітні санаторні процедури та культурну складову.

У перші дні діти побували у передгір’ях Карпат, покаталися там на санчатах, відвідали розважальне шоу у дельфінарії «Оскар», Дрогобицький драматичний театр, а група дівчат-ентузіасток з Трускавця «Обнімашки» запропонувала їм шоу із мильними бульбашками, що потішило дітей. Заплановано для них також відвідування міста Львова та похід у Церкву, де вони візьмуть участь у місцевому Богослужінні та подивляться театралізовану виставу «Вертеп».

Зі слів полковника Василя Вовчанського крім розваг та відпочинку у військовому санаторії діти з Троїцького проходять різноманітні процедури: відвідують сеанси у соляній кімнаті, профілактичні інгаляції, беруть участь у теренкурах, під час яких на вогні готують Карпатський чай тощо.

Полковник Василь Вовчанський переконаний, що подорож школярів із села Троїцьке у західну Україну не розважальна, хоча їм пропонується весь доступний спектр дитячих розваг.

“Ця подорож набагато глибша, вона має змінити їхню свідомість, діти мають відчути, що вони не самі, що їхня держава велика, а не замикається лише на їхньому селі та біді, у якій опинився український Донбас. Сподіваюся, що ця подорож до Трускавця та українські національні традиції запам’ятаються їм на все життя і зігріватимуть у важки хвилини”, — зазначив начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» полковник Василь Вовчанський.

comments powered by HyperComments