В Яремче триває засідання Секції АМУ з питань житлово-комунального господарства

Четвер, 9 лютого 2017, 22:31
Захід проводиться в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
В Яремче триває засідання Секції АМУ з питань житлово-комунального господарства

9 лютого в Яремчі (Івано-Франківська область) розпочала роботу Секція АМУ з питань житлово-комунального господарства. В її роботі беруть участь начальники управлінь та відділів місцевих рад з питань житлово-комунального господарства, представники центральних органів виконавчої влади. Про це повідомляє “Справжня Варта” з посиланням на Асоціацію міст України.

На засіданні йшлося про врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії, тарифи на електричну енергію для потреб міського електротранспорту та зовнішнього освітлення. 

Крім того, розглянуто питання соціальних нормативів, затверджених органами місцевого самоврядування.

Законодавчу карту реформування сфери житлово-комунального господарства презентував  аналітик центру аналізу та розробки законодавства АМУ Олег Гарник. В ході дискусій було розглянуто всі пункти документу та напрацьовано положення щодо його вдосконалення, внесено ряд правок та пропозицій, які будуть враховані при розробці відповідних нормативно-правових актів.

Представники органів місцевого самоврядування обговорили законопроекти про житлово-комунальні послуги (№ 1581-д), про комерційний облік комунальних послуг (№ 4901),  про порядок  встановлення лічильників споживачам природного газу (№ 5722).

Щодо проблем галузі ЖКГ, то учасники засідання наголосили на необхідності змін до чинного законодавства. Зокрема, необхідно затвердити Типовий договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, поширити норми та гарантії галузевих угод на підприємства.

comments powered by HyperComments