Яценюк на Яворівському полігоні катався на бронетехніці і обіцяв переозброєння (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 21 жовтня 2014, 19:35
До кінця поточного року на вітчизняну оборонку буде використано 18 млрд.грн, які були виділені з резервного фонду держбюджету. Про це сьогодні, 21 жовтня під час робочого візиту у Міжнародний центр миротворчості та безпеки в Яворові, що на Львівщині повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.
Яценюк на Яворівському полігоні катався на бронетехніці і обіцяв переозброєння (ФОТО)

За його словами, новий міністр оборони Степан Полторак, якого він вважає сильним керівником, невідкладно зайнявся переозброєнням та придбанням нової військової техніки для збройних сил України.

«Думаю пройшли ті часи, коли на озброєнні повинна бути стрілецька зброя на кшталт пістолетів Макарова, які до сьогоднішні ще використовуються у військах. Те ж саме стосується і бронетехніки.  Для національної гвардії ми вже закупили нові бронетранспортери БТР-4 та БТР-3», - зазначив Арсеній Яценюк.

За його словами, сьогодні для армії потрібні не лише військова техніка, а й якісна підготовка військовослужбовців, тому Яворівський полігон повинен стати основою для навчання і тренування бійців збройних сил України.

«Це найпотужніший військовий навчальний центр в Україні. З Яворівського полігону в зону АТО відправлено близько 8 тис. військовослужбовців. Хлопці, які воюють зараз за незалежність України, як правило, готуються в цьому Центрі», - підкреслив Яценюк.

Також глава Уряду пообіцяв виділити додаткове фінансування для розвитку Центру миротворчості та безпеки, зокрема на потреби гуртожитків та медичного забезпечення.

«Завтра на засіданні Уряду ми це приймемо і до кінця року дамо додаткові кошти. Також я буду говорити з нашими західними партнерами, в першу чергу з НАТО. Переконаний, що частина коштів і технічної допомоги, які пропонуються НАТО, повинні прийти в цей навчальний центр, щоби він відповідав найвищим стандартам, в тому числі запровадженим в країнах-членах альянсу», - зазначив Прем'єр-міністр.

А щоб перевірити рівень бойової підготовки на Яворівському полігоні Арсеній Яценюк одягнув шоломофон та проїхався на бойовій машині піхоти, після чого відзначив професіоналізм механіка-водія БМП.

 

comments powered by HyperComments