Військовим, які беруть участь в АТО Львівщина виділить 600 тис.грн

Валерій Шмаков  |  Неділя, 15 червня 2014, 13:28
Львівська ОДА надасть фінансову допомогу військовим підрозділам, які знаходяться на теренах області. Всім їм буде виділено з обласного бюджету по 100 тис.грн для придбання необхідних матеріально-технічних засобів. Про це повідомив журналістам перший заступник Голови Львівської ОДА Йосип Ситник.
Військовим, які беруть участь в АТО Львівщина виділить 600 тис.грн

Зокрема, фіндопомогу отримають кінологічна служба в Великих Мостах, вертолітники у Бродах, підрозділ Національної Гвардії у Львові, 80-та аеромобільна бригада, 124-та бригада у Яворові та військово-медичний клінічний центр у Львові. Окрім цього, окремо буде профінансовано спецбатальйон МВС «Львів», який зараз виконує завдання на Сході України.

«Звичайно, Львівська ОДА не має повноважень фінансувати збройні сили чи прикордонну службу, але через механізм надання субвенцій з держбюджету ми такий шлях знайшли», - каже Йосип Ситник.

Також, за словами Ситника, Львівська ОДА скерувала в Верховну раду пропозиції по спрощенню закон, що стосується закупівлі певних видів спецтехніки індивідуального захисту.

«Сьогодні придбання такої спецтехніки в Україні відбувається тільки через тендерні закупівлі. Водночас, є ініціативні групи громадян, які їдучи в країни ЄС купують за кошти меценатів і спонсорів бронежилети і каски і вдягаючи їх на себе переходять кордон. Іншого способу перевезти велику партію бронежилетів немає, оскільки законодавство цього не дозволяє. Тож якщо такий законопроект буде прийнятий, ми зможемо закупляти спецзасоби великими партіями і надавати їх військовим», - каже Ситник.

Проте, за Словами Ситника, потрібно врахувати і те, що у Польщі теж є своє законодавство щодо придбання спецтехніки.

«Адже це особлива продукція, яка має певну сертифікацію, секретний режим і є міжнародні угоди щодо пропуску такої спецтехніки», - говорить перший заступник Голови Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments